65 metų amžiaus vyriškis savo kaltės nepripažino ir visus jam inkriminuotus kaltinimus vadino prasimanymu.

Nuteistojo advokatas Henrikas Mackevičius taip pat karštai įrodinėjo savo ginamojo nekaltumą ir tvirtino, kad pensininkas tapo kovos su pedofilijos bangos auka.

„Teisėjai dabar jaučia didžiulį spaudimą ir paprasčiausiai bijo priimti kitokius nuosprendžius. Juolab kad prokurorui nepavyko įrodyti, kad mano ginamojo dukra buvo žaginama. Tiesa, kad aukos lyties organai buvo sužaloti, tačiau kas tai padarė? Nėra jokių tiesioginių įrodymų, kad tai nutiko dėl mano ginamojo veiksmų“, - piktinosi advokatas.

H. Mackevičius žadėjo, kad šis Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis bus būtinai skundžiamas.

Savo ruožtu prokuroras Arūnas Saunorius taip pat žada apskųsti šį nuosprendį: „Mes prašėme, kad neturtinė žala nukentėjusiąjai siektų 50 tūkst. litų. Teismas skyrė penkis kartus mažiau“.

Klaipėdos apygardos teismo teisėjas Stasys Valužis paaiškino, kad maženė suma nukentėjusiajai skirta todėl, kad mergaitė kuo greičiau užmirštų patirtus išgyvenimus.

„Juk mergaitė anksčiau ar vėliau sužinos, kad tėvas jai siunčia pinigus. Jai iškils klausimas, kodėl? Tai gali jai vėl sukelti nemalonius prisiminimus ir padaryti įtaką psichkai. Tad kuo greičiau nuteistasis atlygins neturtinę žalą, tuo greičiau mergaitė užmirš“, - savo motyvus paaiškino teisėjas.

Prokuroras A. Saunorius paaiškino, kad į teisėtvarką, įtardamos, kad gali būti tvirkinama mažametė, kreipėsi Klaipėdos rajono Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojos.

„Tyrimas truko daugiau nei metus, nes buvo sunku surinkti įrodymus, mat nukentėjusioji beveik nešneka ir nesugeba paaiškinti, ką su ja darė tėvas. Tačiau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad mergaitei buvo sužaloti lyties organai. Be to, įtarimus patvirtino ir nukentėjusiosios motina, kuri, tiesa, tvirtino nemačiusi pačio veiksmo“, - aiškino prokuroras.

Teismo nuosprendį dukrą tvirkinęs tėvas išklausė būdamas suimtas.