D.M. aptiko neprofesionali filmų kūrėja Mary Delphine. Ji rado pusnuogio veidu žemyn gulinčio vyro kūną filmuodama medžiagą apie Liverpulio Toxteth rajone esančią teritoriją, žinomą „Welsh streets“ pavadinimu. M. Delphine norėjo įamžinti čia stovinčius nykstančius pastatus, tarp kurių vaikystę praleido legendinės grupės „The Beatles“ būgnininkas Ringo Starras.

Užsukusi į vieną apleistų pastatų, moteris pamatė tuščias alaus skardines, džiūstančius sportinius marškinėlius bei maišus su drabužiais.

„Viename viršuje esančių miegamųjų pamačiau veidu žemyn ant šono gulintį vyrą. Aš nėjau artyn, tačiau neatrodė, kad jis suvoktų apie mano buvimą, neatrodė, kad jis kvėpuotų, - pasakoja M. Delphine. - Aš lūkuriavau, kol man mobiliu telefonu paskambino draugai ir pasakė, jog atvažiuos. Name prabuvau keturias minutes, tuomet išėjau į lauką ir paskambinau policijai“.

Atlikus skrodimą paaiškėjo, kad D.M. prieš mirtį išgėrė nemažai alkoholio. Be to, jis sirgo plaučių tuberkulioze.

Liverpulio Koronerio teisme paaiškėjo, kad lietuvis atvyko į Jungtinę Karalystę 2010 metų gegužę ir laikinai dirbo gamykloje pagal sutartį, kuri baigėsi pernai metais.

D.M. buvo vedęs, tačiau jo žmona į Jungtinę Karalystę niekada nebuvo atvykusi. Vyro mirties liudijimas bus išsiųstas į Lietuvos ambasadą.