Į pagalbos telefoną vakare, kai šioje mokykloje vyksta pamokos, paskambino vyriškis ir pareiškė, kad Šiauliuose sprogs suaugusiųjų vidurinė mokykla.

Joje pamokos buvo nutrauktos, dešimtys mokinių ir darbuotojai išvesti lauk. Iškviesta antiteroristinių operacijų rinktinė "Aras". Sprogmenų nerasta. Mokyklos direktorė Irena Linkienė mano, kad grasinti galėjo vienos mokinių pasiilgęs įkaušęs įsimylėjėlis: "Ateina pasitikti, parsivežti mergaičių, na žinoma, jos labai gražios, mūsų mokiniai geri, blogų žodžių negaliu apie juos pasakyti, bet tie draugai, kurie ateina pas jas – ne visada geri".

Įžūlaus melagio dar neradę pareigūnai sako, kad tyrimas neužtruks - žinomi kai kurie jo duomenys. Nekantriam įsimylėjėliui gresia laisvės apribojimas, viešieji darbai, arba bauda. Jos dydį skirs teismas, sako Gailutė Smagriūnienė, Šiaulių AVPK atstovė ryšiams su visuomene: "Už tokius melagingus pranešimus, kai yra iškviečiamos specialiosios tarnybos yra numatyta laisvės apribojimas, areštas, bauda ir viešieji darbai".

21 metus mokyklai vadovaujanti Irena Linkienė sako, kad suaugusių mokinių draugai kasdien kelia nerimą mokyklos darbuotojams. Besimokančiųjų parsivežti ar pasitikti atėję draugai dažnai būna nekantrūs, patriukšmauja, bet tokių grasinimų dar nėra buvę.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją