Padegėjai ugnies užtaisus tikriausiai įmesdavo pro išdaužtus langus. Vienas automobilis užsidegė nuo padegto gretimo.

Pirmąjį pranešimą apie degančius automobilius Dainavos gatvėje ugniagesiai gavo 01.58 val. Prie 29-ojo namo buvo padegti automobiliai "Audi 80" ir "Mazda 323", o prie 27-ojo - dar vienas "Audi 80".

Dar nespėjus užgesinti šio gaisro, gautas pranešimas apie degantį automobilį "Audi 100 AVANT" ties 14-uoju Vilniaus gatvės namu. Liepsnos nuo degančio "Audi" persimetė į greta stovėjusį automobilį "Nissan Bluebird", kuris taip pat sudegė.

03.12 val. ugniagesiams pranešta apie dar vieną degantį automobilį, šį kartą - jau Nemuno gatvėje. Ties 2-uoju šios gatvės namu sudegė lengvasis automobilis "Mazda 626".

Kaip sakė Panevėžio miesto vyriausiajame policijos komisariate, pareigūnai neturi jokių duomenų apie nukentėjusių automobilių savininkų sąsajas su nusikalstamuoju pasauliu. Nė vienas jų taip pat nėra išskirtinis verslininkas, visi - eiliniai miesto gyventojai.

Todėl gali būti, kad padegėjai neturėjo tikslo kam nors keršyti, o paprasčiausiai kvailiojo. Padegimų maršrutas sudaro savotišką ratą. Nuo minėtų Dainavos gatvės namų iki Vilniaus gatvės galima nubėgti per 15-20 minučių, atstumas nuo jos iki Nemuno gatvės įveikiamas per kelias minutes, o norint grįžti į Dainavos gatvę reikia eiti Nemuno gatve.