Aplinkos apsaugos inspekcijos duomenimis, akcijos, kuri vyko Kuršių mariose, Baltijos priekrantėse ir Nemune, metu surašytas 261 administracinių teisės pažeidimų protokolas. Nuobaudos skirtos už neteisėtą žvejybos įrankių naudojimą, jų laikymą bei prekybą žuvimi. Pažeidėjams skirta 32,8 tūkst. litų administracinių baudų, taip pat pateikta 2,2 tūkst. litų civilinių ieškinių už neteisėtai sugautas ar sunaikintas žuvis.

Iš žvejybos taisyklių pažeidėjų paimta 416 neteisėtai sugautų žuvų -lašišų, šlakių, karšių, starkių, lydekų.

Akcijos "Lašiša 2004" metu Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai sulaikė du šio miesto gyventojus - Romą Radvilavičių ir Darių Žilaitį. Šie asmenys žvejojo Nemune iš valties draudžiamaisiais įrankiais ir buvo sugavę 6 starkius bei 4 karšius. Už šią žūklę abu nubausti po 700 litų administracinėmis baudomis ir pateiktas 1,4 tūkst. litų ieškinys žalai atlyginti.

Kai kurie brakonieriai į inspektorių rankas pakliūna ne po vieną kartą. Pavyzdžiui, aplinkosaugininkai šiemet net tris kartus sulaikė kauniškį Edvardą Puškovą, kuris žvejojo Nemune draudžiamu užkabinamuoju įrankiu. Kiekvieną kartą jam paskirtos administracinės baudos po 700 litų.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento inspektoriai sulaikė klaipėdiškį Darių Zymontą. Jis žvejojo statomu tinklaičiu Kuršių mariose ties Kiaulės nugara. Jam paskirta 650 litų administracinė bauda, konfiskuota apie 600 metrų statomų tinklaičių.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas ir Valstybinė aplinkos apsaugos inspekcija nustatė, kad pilietis Grigorijus Abramovičius neteisėtai prekiavo šviežia, rūkyta ir vytinta žuvimi Vilniaus mieste. Paimtos ir konfiskuotos 396 įvairios žuvys, tarp kurių - 5 Baltijos lašišos.