Išeiti į laisvę anksčiau laiko I. Achremovas siekia jau devintą kartą – ankstesni teikimai buvo atmesti kaip nepagrįsti. Tiesa, kartą Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas buvo nusprendęs nuteistąjį paleisti anksčiau laiko į laisvę, bet vėliau aukštesnės instancijos teismas šią teismo nutartį panaikino.

Pataisos namai prieš pusmetį buvo atsisakę tarpininkauti dėl I. Achremovo lygtinio paleidimo, todėl jo advokatai teismui buvo apskundę ir įkalinimo įstaigą bei Kalėjimų departamentą. Kadangi pataisos namai sutiko tarpininkauti dėl jo lygtinio paleidimo, I. Achremovo advokatai skundą antradienį atsiėmė.

I. Achremovui dar yra likę kalėti beveik 7 metai.

Anksčiau pataisos namų teikimuose buvo teigiama, kad I. Achremovas pataisos namuose režimo reikalavimus pažeidė kartą, bet buvo skatintas 16 kartų, be to, jis nesilaiko kriminalinės subkultūros, išgyvena dėl padaryto nusikaltimo, niekuo dėl to kitų nekaltina.

Atmesdami teikimus dėl I. Achremovo lygtinio paleidimo teismai pabrėžė, kad nuteistąjį paleidus anksčiau laiko, tikėtina, būtų pažeisti nukentėjusiųjų lūkesčiai dėl teisingumo įvykdymo.

Tiesa, teisėjai pripažino, kad nuteistasis formaliai atitinka lygtinio paleidimo sąlygas, tačiau, pasak teismo, „formaliųjų kriterijų atitikimas tėra lygtinio paleidimo klausimo svarstymo sąlyga, o ne lygtinio paleidimo pagrindas“.

Žurnalistas V. Lingys buvo nužudytas 1993-iųjų spalio 12-ąją Vilniuje. 1994-ųjų rudenį buvo nuteisti „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai – I. Achremovas, Viačeslavas Slavickis ir Borisas Bobičenka.

B. Dekanidzei teismas skyrė išimtinę mirties bausmę, kuri buvo įvykdyta. I. Achremovui taip pat skirta mirties bausmė, tačiau tuo pačiu nuosprendžiu ji buvo pakeista į laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

I. Achremovas Lietuvą yra apskundęs Europos Žmogaus Teisių Teismui.