Romai jau yra gavęs įspėjimą dėl vykstančių nelegalių statybų, tačiau jei į juos nereaguos ir pastatų nenugriaus - tai padarys savivaldybė.

"Tabore praktiškai visi namai pastatyti nelegaliai. Tačiau tokio drastiško veiksmo nedarysime -griausime neapgyvendintus namus - nepabaigtus statyti ar senus ir apleistus. Tokių pastatų yra apie dešimt", - BNS sakė Vilniaus miesto savivaldybės Tvarkos palaikymo ir priežiūros skyriaus vedėjas Darius Šaluga.

Šiuo metu svarstoma, kur būtų galima romus iškeldinti, o ateityje, D.Šalugos teigimu, tabore bus nugriauti ir kiti nelegaliai pastatyti namai.

Valdininko teigimu, tabore žmonės gyvena antisanitarinėmis sąlygomis bei nepaiso priešgaisrinių taisyklių. "Pernai per tabore kilusius gaisrus žuvo keli vaikai", - sakė D.Šaluga.

Spalio pradžioje įrengę policijos postą bei sumontavę 5 vaizdo kameras sostinės savivaldybė ir policija pradėjo aktyviai kovoti prieš romų tabore įsišaknijusią prekybą narkotikais.

Meras ir sostinės VPK vadovas susitikime konstatavo, jog aktyvūs veiksmai kovojant su nusikalstamumu romų tabore davė rezultatų: vyksta tyrimas dėl narkotikų gamybos bei platinimo, kuris artimiausiu metu turėtų būti baigtas, sulaikoma kur kas daugiau narkotikų vartojimu bei platinimu įtariamų asmenų, tabore nuolat budi policijos pareigūnai.

Trečiadienį A.Zuokas ir E.Kaliačius aptarė ir kitas svarbiausias programas, kurias savivaldybė vykdo drauge su miesto policija, pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Siekiant išplėsti vaizdo stebėjimo kamerų projektą bei padėti pareigūnams operatyviau reaguoti į nusikalstamus įvykius mieste, nutarta įsigyti papildomų vaizdo stebėjimo monitorių.

Pasinaudojant kitų šalių praktika bus pradėta diegti neįgaliųjų įdarbinimo programa, kuomet negalią turintys žmonės įdarbinami policijoje ir padeda stebėti vaizdo kamerų fiksuojamus miesto vaizdus bei informuoti pareigūnus apie nusikaltimus.

Miesto merui taip pat buvo pateikti duomenys apie kelių eismo taisyklių pažeidimus, užfiksuotus greičio matavimo prietaisais. Per vienerius metus užfiksuota apie 4,5 tūkst. pažeidėjų, kuriems skirta baudų už beveik 200 tūkstančių litų.

Pasiteisinus greičio matavimo prietaisų įrengimui sutarta, jog kitais metais šių prietaisų skaičius mieste bus padvigubintas.

Susitikime taip pat buvo aptarta galimybė padidinti skaičių sankryžų, kuriose transporto srautus piko metu reguliuotų policijos pareigūnai.