Tai paaiškėjo po to, kai užvakar Birštono kelių policija gavo pranešimą, kad atlikus tyrimus A.Vaidogo kraujyje rasta 1,9 promilės alkoholio. Tai vidutinis girtumo laipsnis. Už tokį nusižengimą Prienų politikas gali būti nubaustas 2000-3000 litų bauda arba 2-3 metams netekti vairuotojo pažymėjimo.

Prienų rajono meras Antanas Gustaitis pasakojo, kad pranešimas apie A.Vaidogo girtumą gautas tik prieš porą dienų, todėl savivaldybė dar nesvarstė jo tinkamumo eiti seniūno pareigas.

Neseniai A.Vaidogas dėl studijų paprašė atostogų. Jis mokosi Žemės ūkio universitete. A.Gustaitis teigė, kad po šio įvykio A.Vaidogas nebeturėtų toliau dirbti Jiezno seniūnu ir vadovauti socialliberalų Prienų skyriui.

Prienų rajono meras mano, jog A.Vaidogas nusižengė jau tuo, kad po darbo važinėjo tarnybiniu automobiliu. Politikas gyvena šalia Jiezno esančiame Šilaičių kaime. Avariją A.Vaidogas sukėlė spalio 4-osios vakare kelyje Vilnius-Marijampolė, ties Birštonu.

Vairuodamas Prienų savivaldybės mašiną "Opel Omega", A.Vaidogas nesilaikė saugaus greičio ir išlėkė į priešpriešinę eismo juostą. Mašina kliudė Vilniaus bendrovės "Viltesa" mikroautobuso "Volkswagen LT28" tempiamą priekabą.

Po susidūrimo "Opel Omega" tapo nevaldomas ir rėžėsi į Prienų gyventojo automobilį "Honda Accord". Dar vėliau jis susidūrė su Kėdainių rajono Vilainių seniūnijos autobusu.