Lapkričio 12-osios popietę iš pašto į pataisos įstaigą buvo atvežti siuntiniai. Pagal nustatytą tvarką, gautų pašto bei perduodamų siuntinių turinį prižiūrėtojai tikrina nuteistojo, kuriems jie adresuoti, akivaizdoje.

Tą dieną nuteistajam Radionui G. iš Vilniaus atėjusiame siuntinyje buvo įvairių maisto produktų - dešros, kruopų, kečupo, saldainių, arbatos, taip pat cigarečių.

Tikrinant sojos paplotėlius "Bona Vita" buvo atplėšti visi trys jų pakeliai. Perlaužęs vieną paplotėlį prižiūrėtojas aptiko nedidelį folijos lankstinuką su baltos spalvos milteliais. Įtariama, jog tai - psichotropinė medžiaga amfetaminas. Trylikoje lankstinukų rasta apie 40 gramų kvaišalų.

Pasak pareigūnų, greičiausiai sojos paplotėliai iš pradžių buvo išmirkyti, o į juos prikaišiojus folijos lankstinukų su amfetaminu, - vėl išdžiovinti.

Siuntinys su amfetaminu buvo adresuotas nuteistajam 28 metų Radionui G. Už plėšimą ir vagystes bausmę jau atliekantį vilnietį 2003 metų spalį Alytaus rajono apylinkės teismas pripažino kaltu dar ir dėl prokuroro įžeidimo. Radionas G. po kelių dienų išeis į laisvę, šįkart pataisos namuose praleidęs ketverius metus.

Rastoji medžiaga perduota ekspertams. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Alytaus pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka apie 1400 ne pirmą kartą laisvės atėmimu už nusikaltimus baustų vyrų.