Iš vogtos mėsos pagamintų dešrų ir kumpių jis atveždavo ir į Klaipėdos turgavietes. Penkiems "Notajos" darbuotojams Klaipėdos apygardos prokuratūra iškėlė bylą dėl vagysčių. "Notaja" neteko licencijos verstis saugos darbais. S.Miliauskas įtariamas nusikalstamu būdu gauto turto įgijimu ir realizavimu.

Tarp įtariamųjų yra ir 25 metų klaipėdietis Saulius Dirkstys, kurio tėvas Vytautas Dirkstys dirba Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotoju.

Prieš metus krovinių ekspeditoriai pastebėjo, kad Tarptautinės jūrų perkėlos Kuršių muitinės poste dingsta per jūrų uostą į kitas užsienio šalis gabenami kroviniai. Iš pradžių manyta, kad vilkikus plėšia vairuotojai, buvo įtarinėjami ir muitininkai.

Kai neseniai bendrovės "Litfrachttrans" atstovai pareikalavo patikrinti vieną muitinės posto aikštelėje stovėjusį vilkiką, paaiškėjo, kad iš jo per naktį paslaptingai dingo Danijos firmos siųstos 76 dėžės su šaldyta jautiena, kurios vertė viršijo 18 tūkst. litų.

Tiriant šį nusikaltimą, paaiškėjo, kad mėsą pavogė tą naktį muitinės postą saugoję "Notajos" darbuotojai - pamainos viršininkas Valdas Sčėsna (g. 1960 m.), Antanas Misevičius (g. 1974 m.), Eugenijus Jucys (g. 1971 m.), Darius Baltrušaitis (g. 1973 m. ) ir S.Dirkstys (g. 1976 m.).

Grobį apsaugininkai pardavė Pagėgių savivaldybės Rūkų kaime gyvenančiam individualios įmonės "Žara" savininkui S.Miliauskui. Savo sodyboje mėsos perdirbimo cechą įkūręs pagėgiškis iš vogtos jautienos gamindavo dešras, kumpius ir pardavinėdavo juos aplinkinių rajonų turgavietėse.

S.Miliauskas vogtą jautieną iš "Notajos" darbuotojų nupirko keturgubai pigiau - už 4,5 tūkst. litų. Gautus pinigus vagys iš karto pasidalijo. Sulaikyti sargai pripažino kaltę. Pas juos rasta 4,4 tūkst. litų.

Uosto policiją nustebino vagių įžūlumas. Į aptvertą, vaizdo kamerų stebimą muitinės postą neįleidžiami pašaliniai asmenys, autotransportas, bet sargai čia šeimininkavo kaip savo namuose. Prie vilkiko su mėsa jie privažiavo automobiliu "Volkswagen Golf".

Nuplėšę plombas vagys dviem reisais iš muitinės teritorijos išvežė 1,7 tonos jautienos. "Volkswagen Golf" su dėžėmis nesudomino tą naktį prie Tarptautinės jūrų perkėlos vartų budėjusių muitinės pareigūnų. Jiems užteko pasakyti, kad važiuoja savi.

Buvusio Klaipėdos policijos komisaro Vaclovo Narmonto vadovaujamos "Notajos" darbuotojai galėjo apiplėšti ir daugiau į Kuršių postą atvykusių vilkikų su įvairiais tranzito kroviniais. Danijos firma "Andres Andersen" šiai saugos tarnybai ketina pateikti 100 tūkst. Vokietijos markių civilinį ieškinį.

Iš aplinkinių kaimų susirinkę "Notajos" darbuotojai galėjo apiplėšti ir daugiau vilkikų. Atrodo, juos labiausiai domino mėsa. "Suįžūlėję vagys neretai praranda net savisaugos jausmą", - kalbėjo Klaipėdos apygardos prokuroras Vitalijus Gulenkovas.