Taip trečiadienį nusprendė Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėjas Olegas Zaicevas, konstatavęs, kad R. Balkūnas tragiškai pasibaigusią avariją sukėlė apsvaigęs nuo narkotikų. Bausmę nuteistasis privalės atlikti atvirojoje kolonijoje.

„Teismas paskyrė griežčiausią įstatyme numatytą bausmę, buvo atsižvelgta į pasekmių sunkumą – negrįžtamos pasekmės, nes užgeso jauno vyro ir kūdikio gyvybės, kiti tik laimingo atsitiktinumo dėka liko gyvi, tokia, matyt, buvo Dievo valia“, – aiškindamas nuosprendį sakė teisėjas O. Zaicevas.

Teisėjas pabrėžė, kad R. Balkūnas tiesiogine žodžio prasme žmones sutraiškė.

„Kito žodžio negaliu rasti, – sakė jis. – Pateisinti važiavimą Vilniaus mieste 123 km/val. greičiu neįmanoma. Teismas taip pat pripažino, kad avariją nuteistasis padarė būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Visi mes puikiai žinome amfetamino poveikį – jis sukelia euforijas ir t.t.“.

Nuosprendį R. Balkūnas dar galės apskųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui. Išklausęs nuosprendį nuteistasis neištarė nė žodžio.

R. Balkūnui skirti maksimalią įstatyme numatytą bausmę siūlė ir valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Savo baigiamojoje kalboje E. Motiejūnas pažymėjo, kad R. Balkūnas avariją sukėlė būdamas apsvaigęs nuo narkotikų, nusikalstamas veikas padarė sąmoningai ir veikdamas tiesiogine tyčia, yra linkęs nusikalsti, nors ir atsiprašė nukentėjusiųjų, tačiau jo atgaila nėra nuoširdi.

Ramūnas Balkūnas
Kadangi R. Balkūno automobilyje buvo rasta teleskopinė lazda, teismas jį pripažino kaltu ir dėl šaltojo ginklo laikymo.

DELFI primena, kad atlikę R. Balkūno šlapimo tyrimus ekspertai nustatė, kad juose yra metamfetamino pėdsakų. Be to, ekspertai nustatė, kad R. Balkūno šlapime rasta nedraudžiamų raminamųjų vaistų – lidokaino pėdsakų.

Tyrimo metu buvo gautos dviejų specialistų išvados, kad R. Balkūno vairuojamas automobilis Vilniaus gyvenamajame rajone skriejo ne lėčiau kaip 123 km/val. greičiu, nors toje vietoje yra leidžiama važiuoti tik 40 km/val. greičiu.

Skaudi nelaimė įvyko, kai Vilniaus S. Neries gatvėje gegužės 22-osios popietę „Honda Prelude“ lenktyniavo su BMW. Dideliu greičiu lėkusi „Honda“, anot mačiusiųjų, aplenkė BMW, o paskui vairuotojas nebesugebėjo suvaldyti automobilio. Mašina trenkėsi į šaligatvio bortelį, užlėkė ant šaligatvio, kliudė keletą žmonių ir apsivertė.

Šio įvykio metu vietoje žuvo pėsčiasis, gimęs 1987 m., ligoninėje mirė nė mėnesio nesulaukusi mergytė. Jos motinai sužalojimus teko gydytis ligoninėje, į kurią buvo paguldyta ir dešimtmetė mergaitė.