Teismas atsižvelgė į tai, kad įtariamasis padarė labai sunkų nusikaltimą ir būdamas laisvėje gali daryti naujus nusikaltimus bei įtakoti nusikaltimo tyrimo eigą.

Kauno apygardos prokuroro Virginijaus Sokolovo teigimu, surinkti įrodymai, įtariamojo parodymai bei ekspertizės išvados liudija, jog spalio 30-osios pavakare Vilijampolėje, Neries krantinės parke, buvęs mėsininkas R. Ivanovas tyčia pasmaugė 19 metę kaunietę, pagrobė iš jos mobilaus ryšio telefoną, paskui peiliu nupjovė aukai galvą.

Teisme R. Ivanovas prisipažino įvykdęs nusikaltimą. Paklaustas apie nusikaltimo motyvus įtariamasis paaiškino, jog kelias dienas girtavo, darydamas nusikaltimą buvo apsvaigęs nuo alkoholio. R. Ivanovas teismui negalėjo paaiškinti, kodėl dar ir išniekino lavoną.

"Nežinau, buvau girtas, nelabai atsimenu", - sakė įtariamasis. Jis tikino, kad jam niekas nepadėjo.

Įtariamasis žudikas teisme taip pat prisipažino dviejų mėnesių laikotarpyje pagrobęs 4 mobilaus ryšio telefonus. Jis teigė paprašydavęs žmonių paskambinti, o gavęs į rankas aparatą, pabėgdavo.

Kauno miesto policija prašo atsiliepti asmenis, kurie galėjo nukentėti nuo R.Ivanovo. Asmenys, galimai nukentėję nuo šio kauniečio, prašomi skambinti tel. Kaune 30 30 88 ir 30 34 40.

R. Ivanovas sulaikytas ketvirtadienio naktį. Pripažinęs savo kaltę jis teisėsaugininkams parodė, kur paslėpė aukos kūną, nes iki tol, maždaug už kilometro nuo užkasto kūno, buvo rasta tik nukirsta merginos galva. Turėdami pagrindinius įkalčius pareigūnai konstatavo, jog šis nusikaltimas išaiškintas.

Sulaikytasis R. Ivanovas anksčiau dirbo mėsininku, vykdydamas nusikaltimą jau buvo bedarbis. Jis nevedęs, bet turi mažametį vaiką. Anksčiau į policijos akiratį nebuvo pakliuvęs, bet pareigūnams užsiminė padaręs daugiau nusikaltimų.

Atsižvelgiant į paskutinio nusikaltimo pobūdį, bus tikrinama psichinė jauno vyro būklė. Anksčiau jis nebuvo gydytas psichiatrinėse įstaigose.