Anot Skotland Jardo, Londono policijos detektyvai Pietryčių Anglijoje ir Londone areštavo aštuonis asmenis, o patikrinę devynis adresus Hamburgo ir Kelno pareigūnai sulaikė penkis žmones.

Nepateikdamas detalių, Skotland Jardas pridūrė, kad imigracijos policija pradėjo reidus ir kitose Europos dalyse. Londone sulaikyti asmenys apklausiami. Jie įtariami negaliai vežę žmones iš Turkijos į Didžiąją Britaniją ir atvirkščiai.

"Areštai įvykdyti po dvylika mėnesių trukusios žvalgybos vadovautos operacijos", - teigė komisaro padėjėjas Tarique'as Ghaffuras, Skotland Jardo specialiosios nusikaltimų valdybos vadovas. "Toks darbas su kolegomis Europoje leido mums likviduoti visą nelegalaus žmonių gabenimo per sienas tinklą - nuo maršruto iki šaltinio", - pridūrė jis.

Policijos manymu, per pastaruosius kelerius metus gauja per Vokietiją, Prancūziją ir Belgiją į Didžiąją Britaniją neteisėtai atgabeno šimtus turkų. Atvykę į Londoną šie turkai išnaudojami kaip pigi darbo jėga kavinėse ir greito maisto prekyvietėse. Kad atvyktų į Didžiąją Britaniją teisėtai, turkams būtina įsigyti vizas ir leidimus dirbti.