Sulaikytajam pareikšti įtarimai dėl tyčinio nužudymo iš savanaudiškų paskatų bei lavono išniekinimo. Įtariamojo teigimu, nusikaltimą jis įvykdė šeštadienį pavakare, siekdamas užvaldyti merginos turtą. Tai tas pats asmuo, kuris neva siūlė merginai auklės darbą.

Nužudytosios kaunietės galva buvo rasta sekmadienį vakare prie Vilijampolės tilto, ties Neries upe esančiuose krūmuose. Ketvirtadienį po pietų įtariamasis teisėsaugininkams parodė vietą, kur užkasė lavoną.

Nuogas kūnas be galvos rastas negiliai įkastas prie pat Neries upės, tačiau maždaug už kilometro nuo Vilijampolės tilto, greta futbolo aikštės. Manoma, jog netoliese ir buvo įvykdyta žmogžudystė.

Merginos drabužiai ir beveik visi daiktai kol kas nerasti. Taip pat nesurastas ir nusikaltimo įrankis. Įtariamasis pareigūnams teigė, jog neva siekdamas paslėpti įkalčius atskyrė galvą nuo kūno, bet jau po merginos mirties. Tai paaiškės atlikus ekspertizę.

Kodėl įtariamas žudikas paliko galvą gulėti gerai matomoje ir žmonių lankomoje vietoje - pareigūnams neatsakė. Taip pat bus aiškinamasi, ar mergina buvo išžaginta.

Sulaikytasis R. Ivanovas yra bedarbis, nevedęs, turi mažametį vaiką. Anksčiau į policijos akiratį jis nebuvo pakliuvęs, bet pareigūnams užsiminė padaręs daugiau nusikaltimų. Manoma, jog tai gali būti keli plėšimai bei seksualinio pobūdžio nusikaltimai.

Atsižvelgiant į paskutinio nusikaltimo pobūdį, bus tikrinama psichinė jauno vyro būklė. Anksčiau jis nebuvo gydytas psichiatrinėse įstaigose.

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas ramina visuomenę, jog šiuo metu nėra duomenų, kad įtariamasis R. Ivanovas yra maniakas ar serijinis žudikas.

Vis dėlto Kauno policijos vadovas pataria merginoms bei moterims vienoms "aklai" nesusitikinėti su nepažįstamais asmenimis. Turimais duomenimis, prieš nužudymą mergina ir įtariamasis abipusiu sutarimu atėjo į Neries upės pakrantę.

Išaiškinti įtariamo žudiko asmenybę ir buvimo vietą padėjo į policiją paskambinusi moteris. Sudarytas fotorobotas, pasak Kauno apygardos prokuratūros atstovų, atitiko vyro išvaizdos duomenis. Galimų kitų nusikaltimo bendrininkų kol kas nesulaikyta.