Anot Vilniaus miesto VPK pranešimo, iš 156 užfiksuotų pranešimų 119 buvo anoniminiai, 37 skambinusieji prisistatė ir pateikė savo asmens duomenis.

Daugiausiai pranešimų - 62 - gauti dėl policijos pareigūnų veiksmų. 15 - dėl pareigūnų netinkamai atliekamų pareigų - neteisėto sulaikymo, netinkamai užpildytų dokumentų, šiurkštaus įsodinimo į tarnybinį automobilį ir panašiai.

Po du kartus pranešta apie tarnybinio policijos automobilio panaudojimą asmeniniais tikslais bei pareigūnų girtavimą, 4 skundai gauti dėl policininkų pažeistų Kelių eismo taisyklių. Tai pat gautas pranešimas dėl nekultūringo pareigūnų elgesio - demonstratyvaus rūkymo viešojoje vietoje.

Vienas gyventojas pranešė apie pareigūnų "uždarbiavimo" vietas, kur jie pelnosi iš nustatytų pažeidėjų. Dar vienas pasitikėjimo telefonu paskambinęs žmogus pranešė matęs, kaip policijos pareigūnas vairuodamas automobilį kalbėjosi mobiliojo ryšio telefonu.

Taip pat užfiksuotas pranešimas, kad policijos pareigūnai matuoja greitį pasislėpę.

Gyventojai taip pat skundė prekiautojus narkotikais, nelegaliu alkoholiu ir tabaku, triukšmaujančius kaimynus bei neleistinoje vietoje automobilį pastačiusius ar girtus vairuotojus.

Per 2004 metų devynis mėnesius policija išnagrinėjo 94 pranešimus. Iš jų 33 pasitvirtino, 48 - ne. 8 atvejais pažeidėjams buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Patikrinus vieną iš pranešimų, tą pačią dieną buvo surastas ieškomas asmuo.

Sostinės policijos pasitikėjimo telefonas 271 6050 veikia visą parą. Po darbo valandų ir savaitgaliais gaunami pranešimai fiksuojami telefono atsakiklyje.