"Remiantis mūsų turimais iki šio laiko duomenimis, galimos dvi avarijos priežastys - netinkamas greičio pasirinkimas, atsižvelgiant į kelio dangą, ir automobilio techninė būklė", - sakė jis.

I.Kiuzis pažymėjo, kad buvo svarbus vairuotojo meistriškumas: jeigu automobilyje daug žmonių, jis darosi sunkesnis, ir vairuoti jį reikia kitaip.

Greitosios medicinos pagalbos direktorius Armandas Pluodinis televizijos kanalo LNT laidoje "900 sekundžių" sakė, kad jaunuoliai žuvo ne nuo sužeidimų, bet nuskendo automobilyje.

Kaip jau pranešta, sausio 1 dieną maždaug pusę ketvirtos naktį plente Kraslavos apygardoje, ruože Izvalta -Škėltava, įvyko kelių transporto įvykis jaunuoliams, kaip manoma, grįžtant namo po Naujųjų metų sutikimo.

Automobilyje buvo septyni žmonės - šeši automobilio salone, vienas - bagažinėje. Per įvykį žuvo keturi jaunuoliai, gimę 1993, 1992, 1993 ir 1995, ir trys merginos - viena gimusi 1994 metais, dvi -1995 metais.

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai su gerve ištraukė automobilį iš Rudnios upės.

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis pareiškė užuojautą dėl tragiškos automobilio avarijos, pažymėdamas, kad šiuo sunkiu laiku visa Latvija mintimis yra drauge su žuvusiųjų artimaisiais.