Ukmergės rajone sausio 1-ąją į policiją kreipėsi moteris, kuri skundėsi, jog girtas sugyventinis mažamečio sūnaus akivaizdoje keikėsi, sudavė į koją ir ranką bei tampė už plaukų.

Vyrui nustatytas 1,94 promilės girtumas.

Smurtu šeimoje skundėsi ir Ukmergės gyventoja, gyvenanti Miškų gatvėje.

Moteris teigė, kad gruodžio 31 d. jos vyras, gimęs 1960 m., grasino ją nužudyti.

Gruodžio 31 d. 15.25 val. taip pat gautas Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūno pranešimas, kad Noriūnų kaime 1961 m. gimęs vyras sumušė savo sutuoktinę. Smurtavimu įtariamas vyriškis buvo sulaikytas.

Kupiškio rajono Noriūnų kaime pranešta ir apie kitą smurto protrūkį. Garbaus amžiaus vyras skundėsi, kad neblaivus jo sūnus daužė ir mėtė indus, grasino nužudyti.

Sūnui nustatytas 3,46 promilės girtumas, jis buvo sulaikytas.

Tame pačiame Noriūnų kaime į policiją kreipėsi ir 1979 m. gimusi moteris, kuri teigė, kad apie 2.20 val. nakties ją sumušė sugyventinis, gimęs 1980 m.

Moterį namuose Naujųjų naktį sugyventinis sumušė ir Biržuose, Saločių gatvėje. Smurtavimu įtariamas vyras sulaikytas.

Alytaus rajone neblaivus vyras užrakino žmoną namuose, stumdė, vadino necenzūriniais žodžiais, sudavė ne mažiau kaip tris smūgius į nugarą, apie spetyniskart smūgiavo į galvą, grasino susidoroti bei įkando į ranką. Visa tai vyko gruodžio 31-osios popietę.

Varėnoje Basanavičiaus gatvėje girtas vyriškis mušė žmoną ir sūnų. Jam nustatytas 1,692 promilės girtumas, vyras uždarytas į arštinę.

Garuodžio 31 d. 22.40 val. Varėnoje, M.K. Čiurlionio gatvėje girta moteris draskė ir smaugė savo motiną, mušė sūnų. Moteriai nustatytas 2,84 promilės girtumas, ji uždaryta į areštinę.

Tame pačiame miestelyje Aušros gatvėje 1981 m. gimęs vyras mušė savo sugyventinę. Nustatyta, kad tiek vyras, tiek moteris buvo girti: vyro girtumsa siekė 1,66 promilės, moters - 1,39.