Operacijos metu lengvai į ranką buvo sužeistas įkaitu laikytas 14-metis moksleivis Aleksandras Špilevojus, įkaitė 60-metė buto šeimininkė Bronislava Varnytė nenukentėjo, pranešė Panevėžio policija.

A.Špilevojus paguldytas į ligoninę. Įkaitas, kurį kaip priedangą banditas visą laiką laikė netoli savo kūno, patyrė šoką. Pasak pareigūnų, kulka berniuko rankos kaulų nepažeidė.

Kas tiksliai sužeidė berniuką, nėra žinoma. Įkaitą galėjo sužeisti ir nusikaltėlio šūviai, ir rikošetavusios iš pareigūnų ginklų paleistos kulkos.

Derybos su 50 tūkst. JAV dolerių ir džipo reikalavusiu V.Savickiu vyko iki pat vidurnakčio. Kai pasigirdo šūvis, 23.58 val. 7-8 pareigūnų grupė, įsiveržė į butą. Po V.Savickio šūvio situacija buvo įvertinta kaip didelis pavojus įkaitams ir nuspręsta šturmuoti butą.

"Sunku pasakyti, kodėl jis paleido šūvį", - BNS sakė Greitojo reagavimo rinktinės "Aras" vyresnysis komisaras Viktoras Grabauskas. Gali būti, kad psichikos sutrikimų turintį V.Savickį kažkas suerzino. Manoma, kad jis supyko po pokalbio telefonu su tėvais. Tėvai bandė įkalbėti sūnų paleisti įkaitus.

Šturmo metu V.Savickis buvo nublokštas į kampą ir pareigūnai išplėšė jo rankų įkaitu laikytą 14-metį mokinį. Po to pareigūnai mėgino užlaužti nusikaltėliui rankas ir pasižiūrėti, ką jis jose laiko, tačiau vyras susisuko į kamuoliuką.

Netrukus buvo pastebėta, kad vienoje rankoje V.Savickis turi ginklą ir tiesią jį link pareigūnų, o kita ranka stvėrė už ginklo kitam pareigūnui. Tada butą šturmavę pareigūnai šovė į V.Savickį. Nusikaltėlis buvo nukautas.

"Buvo labai sudėtinga situacija. Per derybas jis davė mums suprasti, kad gyvas nepasiduos - žus arba pabėgs, bet į kalėjimą neis",- pasakojo komisaras V.Grabauskas.

Pareigūno teigimu, nusikaltėlis nė už ką nesutiko paleisti įkaitų, sakydamas, kad "tai yra jo garantas ir jeigu kas, nė kiek nedvejodamas panaudos ginklą". Beveik visada abu įkaitai buvo laikomi viename ir tame pačiame kambaryje.

V.Savickis bute Ramygalos gatvėje užsibarikadavo pirmadienio rytą, kai spruko nuo jį persekiojusių policininkų. Nusikaltėlis prisidengė paaugliu ir įbėgo į Ramygalos gatvės 48 namo laiptinę. Po to nusikaltėlis pateko į butą 3 aukšte, kur gyveno senutė invalidė ir čia pasiliko.

V.Savickio bendras 31 metų R.Zamolskis, kuris, kaip manoma, yra sužeistas, pasislėpė ir iki šiol yra nesulaikytas.