Į butą 3-me aukšte, kur užsibarikadavo nusikaltėlis, telefonas buvo perduotas iš balkono 5 aukšte. Tuo tarpu paimti maistą V.Savickis atsisakė. Policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius įvykio vietoje žurnalistams sakė, kad su V.Savickiu yra užmegztas ryšys, vyksta derybos.

V.Savickiui buvo siūloma paleisti močiutę ir berniuką mainais į įkaitus-savanorius, tačiau tokį pareigūnų pasiūlymą vyras atmetė. Ankstesnė informacija, kad nusikaltėlis paleido įkaitu laikytą paauglį, nepasitvirtino. Greitojo reagavimo rinktinės "Aras" pareigūnai toliau yra apsupę Ramygalos gatvės 48-tą daugiabutį namą, kuriame yra nusikaltėlis su įkaitais.

Įkaite laikoma senutė yra to buto gyventoja. Į mokyklą ėjusį paauglį V.Savickis nusitempė į butą ryte, kai bėgo nuo pareigūnų. Buto durų nusikaltėliui nereikėjo laužti. Pirminiais duomenimis, buto savininkė senutė jas atidarė pati.

Įvykio vietoje esantis GRR "Aras" vyresnysis komisaras Viktoras Grabauskas BNS sakė, kad dar bandoma įkalbėti name užsibarikadavusį vyrą pasiduoti. Kadangi baiminamasi dėl įkaitų gyvybės, pareigūnai namo kol kas nešturmuoja.

Pirmadienį ryte pavojingi nusikaltėliai - 31 metų Romas Zamolskis ir 25 metų V.Savickis Panevėžyje apšaudė policijos patrulius. Pareigūnai irgi paleido šūvius.

Pareigūnai incidento metu nenukentėjo, tuo tarpu R.Zamolskis gali būti sužeistas, kaip spėjama, į šoną arba į dešinę ranką. Į bėglį buvo paleisti 3 šūviai.

R.Zamolskis ir V.Savickis buvo pastebėti važiuojantys taksi. Jie ėmė šaudyti, kai pareigūnai bandė stabdyti automobilį. Iššokę iš automobilio Ramygalos gatvėje, vyrai nubėgo į skirtingas puses. Pasak Panevėžio policijos, vienas įtariamųjų slėpėsi Ramygalos gatvės 48 name, o kitas - Sirupio gatvėje. Čia yra privačių namų kvartalas.

R.Zamolskiui pavyko pasprukti iš privataus namo Sirupio gatvėje. Ten įsiveržę pareigūnai nusikaltėlio neberado, netoli namo gulėjo tik jo striukė. Manoma, kad bėglys yra sužeistas ir ginkluotas.

R.Zamolskis yra aukštas 190 cm., trumpai kirptus plaukus jis nusidažęs juodai, barzda keletą dienų neskusta. Įtariamasis buvo apsirengęs juodos spalvos kelnėmis ir raudonos spalvos megztiniu.

Pamačiusius panašios išvaizdos vyrą, Vilniaus apygardos prokuratūra prašo skambinti telefonu 02 ir jokiu būdu nebandyti patiems sulaikyti pavojingą nusikaltėlį, nes jis yra ginkluotas.

Panevėžio policijos pareigūnai ragina iš miesto išvykstančius vairuotojus neimti pakeleivių. Miestiečių ir rajono gyventojų policija prašo pranešti, jei į jų butus ar namus bandys kas nors veržtis. Ieškodami pavojingo ir sužeisto R.Zamolskio, dabar Panevėžio miškus ir laukus šukuoja kariai.

Mieste sutelktos didelės miesto ir rajono policijos ir specialiųjų tarnybų pajėgos, į Panevėžį išvyko generalinis prokuroras Antanas Klimavičius, generalinio prokuroro pavaduotojas Kęstutis Betingis, organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka, taip pat Vilniaus apygardos prokurorų bei tardytojų grupė.

R.Zamolskis ir V.Savickis įtariami įvykdę ne vieną šalį sukrėtusį nusikaltimą. Manoma, kad šie asmenys rugsėjo pabaigoje Kaune vidurinės mokyklos kieme šūviais sužeidė 2 policininkus.

Įtariama, kad rugpjūčio 4 dieną sprukdami nuo pareigūnų, viename bute nusikaltėliai nušovė Vytauto Didžiojo universiteto studentą, liepos 25 dieną "Lita-West" metalo supirktuvėje nužudė dar 2 žmones. Birželį prie Operos ir baleto teatro Vilniuje nusikaltėliai pasikėsino į dviejų policijos pareigūnų gyvybes.

Taip pat teisėsaugininkai neatmeta versijos, kad būtent tie patys asmenys balandžio 17 dieną galėjo apiplėšti Lietuvos žemės ūkio banko inkasatorius prie parduotuvės "Maxima bazė" Vilniuje. Abu nusikaltėliai yra gydyti psichiatrijos ligoninėse, medikai juos apibūdina kaip nestabilios psichikos žmones.

V.Savickis yra panevėžietis. 1997 metais Panevėžio miesto apylinkės teismas pripažino jį kaltu dėl tyčinio sunkaus kūno sužalojimo. Teismas jį atleido nuo bausmės ir paskyrė priverstinį gydymą Rokiškio psichiatrijos ligoninėje. 1999 metų lapkritį iš šios ligoninės V.Savickis buvo paleistas. R.Zamolskis yra kaunietis.

R.Zamolskį 1996 metais Kauno apygardos teismas pripažino kaltu dėl nužudymų, vagystėmis, pasikėsinimu į policijos pareigūnų gyvybę. Kadangi vyras sirgo psichikos liga, teismas atleido jį nuo bausmės, pripažino nepakaltinamu ir paskyrė priverstinį gydymą psichiatrijos ligoninėje.

Kaunietis buvo uždarytas į Rokiškio psichiatrinę ligoninę. 1999 metais Panevėžio apygardos teismas sušvelnino priverstinio gydymo sąlygas. Vėliau psichikos ligonis buvo pervežtas į Kauno rajone esančią Žiegždrių psichiatrijos ligoninę.

Šiemet sausio 19 dieną, kaip manoma, pritaikęs durų raktą, R.Zamolskis iš ligoninės pabėgo. Manoma, kad R.Zamolskis ir V.Savickis susipažino, kai gydėsi psichiatrinėse ligoninėse.

Dar vasarą pareigūnai turėjo informacijos, kas ieškomi pavojingi nusikaltėliai gyvi pasiduoti neketina, ir sulaikomi gali kėsintis į pareigūnus.