Apie šį atvejį policijai pranešė Šeškinės gyventojas. Jis teigė, kad tamsiaplaukė 16-18 metų tamsiais rūbais apsirengusi mergina, pravarde "Liuciferis", prašė jo dukters antradienį 6 val. atvykti į Užupyje esančias Bernardinų kapines.

Mergina sakė, kad nepilnametė turės persipjauti venas, o ji gersianti jos kraują. Sostinės 6-ojo policijos komisariatas (PK) dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įtariamoji kol kas nesulaikyta. Už kurstymą nusižudyti gresia laisvas atėmimas iki ketverių metų.

Vilniaus miesto 3-ojo PK, kurio teritorijoje yra Bernardinų kapinės, viršininkė Liucija Borusevičienė BNS teigė, kad pareigūnai antradienį nuvyko į minėtas kapines, tačiau nerado jokių pėdsakų, kad čia būtų vykdomos satanistų apeigos.

Tačiau pareigūnai pastebėjo, kad į kapines per pertraukas bėga parūkyti netoli esančios mokyklos mokiniai. Anot komisarės, policija iki šiol neturėjo duomenų, kad Bernardinų kapinėse buriasi kokios nors sektos atstovai. Jos teigimu, praeitą rudenį policijai buvo pranešta, kad kapinėse girtuokliauja nepilnamečiai.

L.Borusevičienė teigė, kad tuomet ši informacija nepasitvirtino. Pasaulyje okultinį satanizmą propaguojančios grupės išpažįsta velnią arba šėtoną kaip realiai egzistuojančią būtybę, su kuria galima užmegzti ryšį apeigų metu.

Nuo 1993 metų ir Lietuvos spaudoje pasirodo užuominų apie egzistuojančias satanistų grupes, kurios niekina kapines ar bažnyčias. Nuo 2000-ųjų iki dabar Lietuvoje veikia satanistų interneto svetainė.