Šiaurinį Dakos Tongi rajoną tornadas užgriuvo ankstų rytą, kai tūkstančiai tikinčiųjų meldė palaiminimo čia įvyksiančiam dideliam religiniam musulmonų suvažiavimui, sakė policijos pareigūnai.

Idžtema vadinamas religinis musulmonų susirinkimas laikomas antruoju pagal dydį po Saudo Arabijoje kasmet vykstančios piligrimystės į Meką - hadžo. Idžtema Tongi rajone rengiama kiekvienais metais po pasninko mėnesio Ramadano. Šiemet Ramadanas turėtų prasidėti spalio viduryje.

Audra truko vos kelias minutes, tačiau spėjo sugriauti kelis namus ir išrauti ne vieną medį.

Ketvirtadienio rytą į šalies pietvakariuose esantį Faridpūrą atūžęs tornadas pasiglemžė vieno žmogaus gyvybę, dar 40 žmonių buvo sužeista.

Šalies šiaurės vakaruose esančioje Bogroje taip pat įsisiautėjus viesului, vienas žmogus žuvo ir trisdešimt buvo sužeista.

Pranešimų apie viesulus gauta ir iš Lakšmipuro, Bogros bei Gopalgondžio, kur sužeista daug žmonių ir sugriauta nemažai namų.

Bangladešo meteorologijos centro darbuotojai sakė, kad viesulai kilo, Indijos Andra Pradešo ir Orisos valstijose susidarius žemo atmosferos slėgio sričiai. Dėl šio meteorologinio reiškinio pastarąsias penkias dienas Bangladeše be paliovos lijo.

Bangladešas vis dar mėgina atsigauti po liepą ir rugpjūtį kilusių potvynių, per kuriuos žuvo daugiau kaip 700 žmonių, o tūkstančiai gyventojų buvo priversti bėgti iš namų. Rugsėjį šalį nusiaubė smarkūs musoniniai lietūs, sukėlę staigius potvynius.