Rugsėjo 29 d. apie 17 valandą Valstybės įmonės prie Marijampolės pataisos namų pirmojo cecho meistras pranešė, kad vienam sužeistam nuteistajam reikalinga medicinos pagalba.

Į cecho persirengimo kambarį atskubėję medikai rado ant suolo sėdintį nuteistąjį 25 metų Rimvydą Budzinauską. Ant jo rūbų pilvo srityje matėsi kraujo dėmės. Kalbėtis su pareigūnais apie įvykio aplinkybes nuteistasis atsisakė.

Sutvarsčius žaizdą pilve nukentėjėlis buvo išvežtas į Vilnių ir paguldytas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę. Tą pačią naktį jis buvo operuotas.

Pasak ligoninės medikų, žaizda buvo nepavojinga, vidaus organai nebuvo sužaloti. Šiuo metu R. Budzinausko būklė gera. Po 10 dienų planuojama jį išrašyti iš ligoninės.

Netrukus pataisos namų Vidaus tyrimų tarnybos (VTT) pareigūnai nustatė, kad R. Budzinauską sužalojo nuteistasis 24 metų Romualdas Mažvila. Pirminės apklausos metu VTT pareigūnams jis prisipažino susikivirčijęs su R. Budzinausku ir perdūręs jam pilvą. Rastas ir nusikaltimo įnagis – 6 milimetrų skersmens metalinis smaigas užaštrintu galu.

Tris kartus teistas Kėdainių rajono gyventojas R. Budzinauskas pataisos namuose atsidūrė už nesunkų sveikatos sutrikdymą (BK 138 str. 1 d.). Teismo jam skirta dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmė baigiasi šių metų gruodžio pradžioje.

R. Budzinauską sužalojęs triskart teistas Ignalinos rajono gyventojas R. Mažvila laisvę prarado dėl žmogžudystės. Vilniaus apygardos teismas už taksisto nužudymą jam skyrė aštuoniolikos su puse metų laisvės atėmimo bausmę. Pataisos namų vartai R. Mažvilai atsivers tik 2016-ųjų birželį.

Į Marijampolės pataisos namus R. Mažvila prieš porą mėnesių buvo perkeltas iš Alytaus pataisos namų. Ten jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kurstymo nužudyti kitą nuteistąjį. Nesurinkus pakankamai įrodymų, baudžiamoji byla buvo nutraukta.

R. Mažvila 48-ioms valandoms uždarytas į atskirą kamerą. Ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio atlieka pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba. Dar šiandien jam tikimasi pateikti įtarimus.

Marijampolės pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 1100 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu teistų vyrų.