Teisėjas Vladislavas Lenčikas paskelbė, kad 27 metų K. Aboagye pripažįsta kaltu dėl didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymo, siekiant jas platinti, bei suklastotų dokumentų įgijimo ir panaudojimo. Kadangi juodaodis savo kaltę pripažino, teismas jam skyrė švelnesnę nei sankcijos vidurkyje numatytą bausmę.

Be to, teismas nusprendė konfiskuoti pas K. Aboagye rastus pinigus – 200 eurų, 68 Norvegijos kronas, 395 lietuviškus litus ir 4 latviškus latus.

Bausmę nuteistasis privalės atlikti Lietuvoje, pataisos namuose.

Nigerijos piliečiu prisistatęs (jo asmens duomenų Lietuvos pareigūnai neturėjo galimybės patikrinti, nes Nigerija į tokius raštus neatsako) K. Aboagye buvo sulaikytas vasario 10-ąją Trakų rajone, Lentvario miestelyje. Policijos pareigūnai buvo gavę informacijos, jog galimai su suklastotais dokumentais viename Geležinkelio g. daugiabučių gyvena užsieniečiai.

Į nurodytą butą atvykę pareigūnai aptiko du juodaodžius.

„Vienas jų pateikė leidimą gyventi Lietuvoje ir M. Romerio universiteto studento pažymėjimą, o kitas asmuo – Italijos asmens tapatybės kortelę, leidimą gyventi Italijoje ir užsieniečio kelionės dokumentą. Mums iš karto kilo įtarimų, kad dokumentai yra suklastoti, todėl išsikvietėme ekspertą“, – teisme pasakojo policijos tyrėjas Marius Andriukonis.

Jis teigė, kad netrukus atvykęs ir dokumentus apžiūrėjęs ekspertas nuogastavimus patvirtino. „Tada pradėjome ikiteisminį tyrimą ir namuose atlikome kratą, norėdami patikrinti, ar nėra daugiau suklastotų dokumentų“, – sakė jis.

Apžiūrint butą virtuvėje kartoninėje kiaušinių dėžutėje buvo aptikti keturi paketai su baltos spalvos milteliais.

„K. Aboagye iš karto prisipažino, kad tai narkotinė medžiaga – kokainas, kurį jis turėjo išgabenti į Vakarų Europą“, – kalbėjo policijos tyrėjas.

Ekspertai nustatė, kad K. Aboagye turėjo 183 g miltelių, kuriuose buvo daugiau kaip 98 g gryno kokaino.

Teisme K. Aboagye prisipažino, kad jo dokumentai yra netikri, o narkotikus ketino išgabenti į Švediją. Juodaodis teigė, kad neturėjo pinigų pragyvenimui, todėl vienam asmeniui sutiko kokainą išvežti į Skandinaviją.

K. Aboagye į Lietuvą atvyko sausio 1-ąją, niekur nedirbo, nes turėjo santaupų. K. Aboagye patikino, kad butą Lentvaryje, kur buvo sulaikytas, nuomojosi kartu su draugais.