Šiemet kovo 22-ąją paskelbtu Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismo nuosprendžiu, D.Narinkevičiui buvo paskirti 5 metų bausmę, kurią jis turėtų atlikti atviroje kolonijoje.

Remdamasis amnestija, teismas neatliktos bausmės dalį sumažino trečdaliu. Šį teismo sprendimą aukštesnės instancijos teismui apskundė ir nuteistasis, ir nukentėjusieji.

Pastarieji manė, kad du žmones pražudžiusiam D.Narinkevičiui tokia bausmė yra per maža, tuo tarpu savo kaltės nepripažįstantis nuteistasis manė priešingai.

Penktadienį apeliacine tvarka bylą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas ekspolicininko skundą atmetė ir iš dalies patenkino nukentėjusios Ulių šeimos skundą.

Teismas nusprendė, kad dėl D.Narinkevičiaus veiksmų G.Ulio senelė Elena Jankauskienė žuvo, o ne kaip ankstesniame teismo nuosprendyje buvo teigiama, kad mirė dėl sunkaus kūno sužalojimo. Remdamasis šia išvada, teismas bausmę D.Narinkevičiui padidino nuo penkerių iki pusseptintų metų. Remiantis amnestija, dabar paskirtoji bausmė sumažinta ketvirtadaliu.

Nelaimė įvyko 2001-ųjų metų spalio 28-sios naktį, sostinės Šeškinės rajone esančioje Gelvonų gatvėje, kai naktį taksi automobiliu po pobūvio Ulių šeima važiavo namo.

Artėjant vidurnakčiui, G.Ulys vieną taksi iškvietė žmonai su vaikais, kitą - savo tėvams su močiute. Sūnus nutarė palydėti tėvus iki pat namų durų.

"Netoli namų pamatėme, kad gatvė užtverta, blykčioja mėlyni žiburėliai. Toje vietoje įvyko avarija ir susidarė mašinų grūstis. Gediminas išlipo iš taksi pasižiūrėti, ar galime važiuoti toliau. Jis grįžo, ranka rodydamas, kad reikia važiuoti atgal. Ir staiga didžiuliu greičiu atlėkusi mašina rėžėsi į taksi. Nuo smūgio taksi užvirto ant kitų automobilių", - teismui yra pasakojęs žuvusiojo tėvas Albertas Ulys.

Nuo pat šio įvykio tyrimo pradžios buvo įtariama, kad avariją sukėlęs tuomet Eismo priežiūros tarnybos kelių patrulių rinktinės vyresniojo policininko pareigas ėjęs D.Narinkevičius automobilį vairavo neblaivus.

Be kitų požymių, tai bylojo ir faktas, kad po avarijos praėjus net 4 valandoms Vilniaus priklausomybės ligų centre policininkui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - jo kraujyje rasta 1,89 promilės alkoholio.

Šioje įstaigoje taip pat konstatuota, jog G.Narinkevičius eidamas nesugebėjo laikytis krypties, negalėjo pastovėti užsimerkęs.

Bet šis įrašas atsirado tik 4 val. 30 min. O prieš tai, pusę pirmos nakties, automobiliu "Mazda" į taksi automobilį įsirėžęs D.Narinkevičius dėl nesmarkių sužalojimų buvo pristatytas į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę.

Gydytojai suteikė jam būtinąją pagalbą, paėmė kraujo blaivumui ištirti ir policininkas buvo išleistas. D.Narinkevičius vėliau teigė, esą alkoholį dėl patirto streso vartojęs namuose ir tik po to buvęs atvežtas į Priklausomybės ligų centrą.

Po kurio laiko paaiškėjo, kad D.Narinkevičius į šį centrą vis dėlto buvo atvežtas ne iš namų, o tiesiai iš ligoninės. Tačiau po savaitės byloje atsirado dokumentas, kad policininko kraujyje, avarijos naktį paimtame ligoninėje, alkoholio nerasta.

Po pusės metų trukusio tyrimo pareigūnai nustatė, kad avarijos kaltininko kraujas buvo pakeistas. Kraują sukeitusioms medikėms iškelta byla, ji dar nagrinėjama teisme, nuosprendis joje nėra paskelbtas.

Žuvęs 30-metis G.Ulys buvo Šarūno Marčiulionio krepšinio mokyklos treneris, anksčiau žaidė komandoje "Statyba". Be tėvo liko du mažamečiai vaikai.