Apie pateiktus sunkesnius kaltinimus P. Klimavičius išgirdo trečiadienį Vilniaus miesto 1 apylinkės teisme.

Baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikanti Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Saidytė-Matijošaitienė pareiškė, kad kaltinimus keičia atsižvelgdama į vienos nukentėjusiosios ir liudytojų parodymus. Iki šiol P. Klimavičius buvo kaltinamas dėl savavaldžiavimo ir fizinio skausmo sukėlimo.

Bylos duomenimis, P. Klimavičius kaltinamas panaudojęs fizinę ir psichologinę prievartą, kai iš vienos Kaišiadorių rajono gyventojos esą bandė išsireikalauti 160 Lt už pavogtus keturis žibintus. Buvęs pareigūnas buvo įsitikinęs, kad šį nusikaltimą padarė moters sūnus.

Dėl savavaldžiavimo P. Klimavičius kaltinamas ir kitame epizode, kaip po eismo įvykio iš vienos jaunos vilniečių poros bandė išsireikalauti 1,5 tūkst. Lt.

Buvusiam policijos pareigūnui kaltinimai taip pat pateikti dėl ir dėl sukčiavimo. 73 metų vilnietis Anupras L. pareigūnams nurodė, kad antstolis areštavo jo turtą, nes jis P. Klimavičiui esą skolingas 19 tūkst. Lt. Būtent tokiai sumai nukentėjusiojo vardu pasirašytą vekselį antstolio Armino Naujokaičio kontorai pateikė P. Klimavičius, prašęs išieškoti skolą.

Trečiadienį teisme apklaustas antstolio padėjėjas Donatas Kalesnykas, kuris porą mėnesių vienoje skolų išieškojimo bendrovėje dirbo su P. Klimavičiumi. Liudytojas teigė, kad praėjusiais metais P. Klimavičius kreipėsi prašydamas išieškoti skolą.

Buvusį bendradarbį pažinojęs D. Kalesnykas tuo metu antstolio kontoroje užėmė teisės konsultanto pareigas. Nekilnojamojo turto registre patikrinęs, kokį turtą valdo skolininkas, teisininkas paruošė visus dokumentus ir perdavė pasirašyti antstoliui. Tuomet ir buvo pradėtas turto išieškojimas. Tiesa, kol vyksta baudžiamasis procesas, P. Klimavičius negauna pensininko kas mėnesį mokamų 390 Lt. Ar pinigus gaus, priklausys nuo teismo verdikto.

P. Klimavičiaus teismas kol kas nėra apklausęs – tai teismas greičiausiai padarys jau kito posėdžio, numatyto gruodžio 7-ąją, metu. Kaltės nepripažįstantis buvęs pareigūnas teigia, kad nukentėjusieji sako netiesą. Tiesa, kol byla neišnagrinėta, kaltinamasis prašė teismo bylą nagrinėti neviešuose posėdžiuose, tačiau teisėjas Mindaugas Striaukas šio prašymo nepatenkino.