Vilniaus migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnai nustatė, kad Šengeno vizą turėjęs Nigerijos pilietis Ch. Ch. N. Lietuvoje gyvena pasibaigus jos galiojimo laikui. Belgijos Karalystėje išduotą Šengeno vizą turėjęs Nigerijos pilietis gyventi Lietuvoje galėjo iki šių metų liepos 8 d., vėlesnis jo buvimas šalyje laikomas neteisėtu, praneša sostinės policija.

Dėl neteisėto buvimo Lietuvoje jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir skirta 250 Lt dydžio bauda. Vilniaus migracijos valdybos sprendimu Ch. Ch. N. buvo įpareigotas išvykti per 15 dienų, tačiau neišvyko. Į Vilniaus migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnų akiratį patekęs Nigerijos pilietis paaiškino, kad išvykti negalėjęs dėl jį užklupusios ligos, tačiau gydytojo pažymą pateikė jau praėjus įpareigojimo išvykti terminams.

Nigerijos pilietis Ch. Ch. N. buvo sulaikytas ir priimtas sprendimas išsiųsti jį iš šalies. Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo sprendimu minėtas pilietis patalpintas į Valstybės sienos apsaugos tarnybos Užsieniečių registracijos centrą, iš kur, pagal nustatytas procedūras, suderinus tranzitinį maršrutą su Šengeno valstybėmis, bus išsiųstas iš Lietuvos.