Teisme – girta motina

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį 30-mečiui Sergejui Voronai. Už tai, kad pernai balandžio 8 d., būdamas girtas, nužudė anksčiau kartu bausmę atlikusį bendraamžį draugą.

Pavojingu recidyvistu pavadintas S.Vorona nuteistas kalėti 13 metų. Nužudytojo motinai priteista iš kaltininko 50 tūkst. litų, o jo seseriai – 25 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Be to, kaltininkas turėtų atlyginti ir laidojimo bei paminklo pastatymo išlaidas.

Be pilietybės, gyvenamosios vietos, darbo ir uždarbio S.Vorona vargu ar kada nors uždirbs tiek, kad galėtų sumokėti priteistas sumas.

Dar laukdamas nuosprendžio jis prašė rasti ką nors iš namiškių, nes niekas jo nelankė ir neperdavė šiltesnio rūbo.

Kartą į teismo salę įsiveržė apgirtusi moteris, pasisakė esanti teisiamojo motina, mojavo pinigais, koneveikė žmones salėje, tačiau rišlesnio sakinio nesurezgė. Policininkai S.Voronos motiną išvedė lauk, tuo jos bendravimas su sūnumi baigėsi.

Linksmybės landynėje

Pernai balandį S.Vorona gyveno išnuomotoje landynėje Taikos prospekte. Porą dienų po konflikto su namiškiais pas jį glaudėsi pažįstamas Aleksandras Žukovskis, su kuriuo jis atliko bausmę vienuose pataisos namuose. Vyrai žinojo vienas kito paslapčių.

S.Vorona buvo kiek daugiau nei prieš pusmetį grįžęs į laisvę, prieš 9 metus jis nužudė žmogų.

Balandžio 8-osios vakare landynėje buvo girtaujama. Užstalėje be S.Voronos dalyvavo jo tėvas, A.Žukovskis su sugyventine.

Kai vakarėlis baigėsi, A.Žukovskis su drauge nuėjo gulti. Nežinia, kas taip įsiutino S.Voroną, kad jis pradėjo nerišliai šūkalioti, minėti KGB (Sovietinis valstybės saugumas) ir 118 Baudžiamojo kodekso straipsnį (senajame Baudžiamajame kodekse jame kalbama apie išžaginimą).

Nuo smūgių neliko veido

Taip rėkaudamas S.Vorona puolė draugą, mušė pradžioje rankomis, tada nulaužė krano čiaupą, juo talžė bičiulį, galiausiai stvėrė peilį. A.Žukovskiui buvo perdurtas kaklas, lūžo kaukolės pamatas.

Dar muštynių pradžioje A.Žukovskio draugė smogė įsismarkavusiam S.Voronai buteliu per galvą ir pabėgo. Ji iškvietė policiją.

Vėliau tardomas jis prisiminė, kad pradžioje muštynės buvo visai neįdomios, bet paskui gerai pasimušė.

Kai atvažiavo pareigūnai, buto durys buvo užrakintos, o viduje nebuvo girdėti jokio garso, į beldimą niekas nereagavo. Ugniagesiai išlaužė duris.

Tai, ką viduje pamatė pareigūnai, sukrėtė net visko mačiusius policininkus. Viduje sulaužyta daugybė daiktų, ant grindų – kraujo klanas, o jame – negyvas vyras, kurio veido bruožų nebuvo matyti per sužalojimus.

Žudiko tėvas tuo metu krapštėsi akis, nes buvo ką tik prabudęs, S.Vorona sėdėjo ant lovos ir rūkė.

Atsilikęs, bet pakaltinamas

Tik kitą dieną, kai prablaivėjo, buvo įmanoma pakalbinti tėvą ir sūnų.

Tada S.Vorona papasakojo, kad nužudė draugą apimtas įniršio, nes šis neva pasišaipęs iš jo. Mat S.Vorona pataisos namuose buvo išžagintas.

Tačiau šią versiją paneigė žuvusiojo draugė.

Tiriant nusikaltimą aiškintasi, ar kaltininkas – pakaltinamas. Juo labiau kad turėta duomenų, jog kalėdamas S.Vorona buvo gydomas psichiatrų.

Ištyrę jo sveikatą specialistai konstatavo, kad skirti psichiatrinę ekspertizę netikslinga. Vyras nužudė draugą tiesiog paveiktas pernelyg didelio kiekio alkoholio. Jam diagnozuotas lengvas psichikos atsilikimas.

Atlikdamas bausmę S.Vorona 38 kartus buvo baustas už tai, kad pažeidė vidaus tvarką

Moterų žiaurumas glumina

Jaunesnysis S.Voronos brolis Pavelas prieš penkerius metus buvo nuteistas už žiaurų dviejų žmonių nužudymą.

Vieną auką – benamį vyrą – jis nužudė tikėdamasis rasti jo kišenėje tūkstantį litų, o po mėnesio jauną vaikiną drauge su kitais benamiais labai žiauriai nužudė vien už tai, kad tas juos nervino.

Tame nusikaltime dalyvavusi moteris žudomam vaikinui nupjovė ausį.

Ne mažiau spalvinga ir nužudytojo draugės biografija. Ši moteris liudijo antroje nužudymo byloje.

Dar būdama paauglė ji buvo nuteista už plėšikavimą, o į pataisos namus pateko už žaginimą. Kartu su mažamete drauge paauglė sumanė atkeršyti neva ją apkalbėjusiai trylikametei.

Nusiviliojusi mergaitę į apleistą namą, įsižeidusi paauglė pakvietė nuo klijų garų apdujusį vaikiną ir sukurstė jį mergaitę išžaginti.

Maža to, kurstytoja pati padėjo jam, nuplėšdama nuo mažametės drabužius.

Vėliau ši mergina dalyvavo plėšimuose, o kai jos draugas nužudė senutę, ji gavo dalį aukos pinigų.

Užkrečiama kepenų liga serganti benamė vėliau pagimdė du vaikus, tačiau nė vieno jų neaugina.