Informaciją apie automobilių savininkams pavojingiausias Vilniaus vietas skaitykite apačioje.

PC "Panorama" požeminė stovėjimo aikštelė

Vilniaus 1 policijos komisariato teritorijoje automobiliai dažniausiai apvagiami Žirmūnų kiemuose. Komisariato viršininko pavaduotojo Kęstučio Skendelio duomenimis, dažnai automobiliai apvagiami ir prekybos centrų „Europa“ bei „Panorama“ stovėjimo aikštelėse.

Pasak komisaro, galbūt vagys tikisi, kad prekybos centrų lankytojai, tarp kurių yra daug ne vilniečių, neturės laiko ar noro kreiptis į policiją. Be to, požeminėse arba daugiaaukštėse aikštelėse apšvietimas neryškus, apsaugos vaizdo kamerų įrašuose vagių dažnai neįmanoma atpažinti.

PC "Europa" stovėjimo aikštelė
Žirmūnai
Šaltkalvių g.

Arūnas Paulauskas - sostinės 2 policijos komisariato viršininkas - kokio nors vieno kiemo ar aikštelės išskirti negalėjo. Pasak jo, 2 komisariato teritorijoje automobiliai dažniausiai apvagiami Šaltkalvių ir Darbininikų gatvėse bei Savanorių prospekte.

„Žmonės palieka prie priekinio lango pritvirtintus navigatorius, ant sėdynių - nešiojamus kompiuterius ir pan. Sulaikyti vagys sako tiesiog negalintys atsispirti tokioms pagundoms. Jei nėra ką paimti iš automobilio, niekas į jį ir nelįs!“, - sakė komisariato viršininkas.

Darbininkų g.
Aikštelė Vingrių gatvėje

3 policijos komisariato vadovo R. Šilobrito žiniomis, vagys yra itin pamėgę Lydos gatvę, ypač - aikštelę prie Lydos ir Pylimo gatvių sankryžos. Tačiau automobiliams pati pavojingiausia vieta - menkai apšviestos arba visiškai neapšviestos aikštelės Vingrių gatvėje prie buvusio „Lietuvos“ kino teatro.

Vagiama viskas, kas gali sukelti vagių susidomėjimą. Pasitaiko kuriozinių atvejų. Pavyzdžiui, iš sodybos į miestą atvažiavusi moteris automobilio salone vežėsi šiukšlių maišą, kurį ketino išmesti į konteinerį. Grįžusi prie savo automobilio, kuris stovėjo Rūdninkų gatvėje, pamatė, kad išdaužtas langas, o maišas su šiukšlėmis dingęs.

Aikštelė Lydos gatvėje
Naujoji Vilnia, Parko g.

Naujoji Vilnia priklauso 4 policijos komisariatui. Pasak jo viršininko Igorio Vološinovo, pavojingiausia - Naujosios Vilnios centre, ten, kur daugiabučių kvartalai (privačių namų kvartaluose yra nepalyginamai saugiau). Vyresnysis komisaras išskyrė, kaip dažniausiai vagių lankomas vietas, Parko, Genių, Linksmosios gatvių kiemus.

Vagys masiškai grobia ne tik salonuose paliktus daiktus, bet ir mašinos detales, kurias galima greitai nuimti. „Naujojoje Vilnioje labai nesaugu turėti BMW - bamperiai ir veidrodėliai vagiami masiškai“, - sakė I. Vološinovas.

Naujoji Vilnia, Genių g.
Naujoji Vilnia, Linksmoji g.
Jonažolių g.

Vilniaus 5 komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus vyriausiojo tyrėjo Miroslavo Paškevičiaus duomenimis, šio komisariato aptarnaujamoje teritorijoje daugiausia automobilių apvagiama Karoliniškėse (L. Asanavičiūtės, Sausio 13-osios, A. Kavoliuko gatvėse) ir Pilaitėje (Įsrūties, Tolminkiemio, Vydūno gatvėse).

Lazdynuose pavojingiausia, policijos žiniomis, yra Jonažolių gatvė. Čia vietos gyventojai net vaizdo stebėjimo kameras sumontavo, tačiau naktį jų fiksuojamas vaizdas dažnai būna nepakankamai kokybiškas.

Pasak M. Paškevičiaus, žmonės labai neatsargūs. Pavyzdžiui, prieš kelias dienas į policiją kreipėsi žmogus, kurio automobilis nesenai jau buvo apvogtas - šįkart vyriškis mašinoje nakčiai paliko ne tik elektrinį grąžta bei kitus daiktus, bet net ir piniginę su pinigais ir dokumentais.

Jonažolių g.
Aikštelė Jonažolių gatvėje
Perkūnkiemis

Vilniaus 6 komisariato teritorijoje vagys itin pamėgę Perkūnkiemį - po daugiabučiais esančias neuždaromas aikšteles. Taip pat automobiliai smarkiai apvaginėjami Taikos ir Gelvonų gatvėse.

6 komisariato viršininkas Rimtautas Bleizgys pastebi, kad jau senokai vagiami automobilių katalizatoriai (profesionalai juos labai greitai išpjauna), o pastaruoju metu pasipylė mikroautobusų galinių žibintų vagystės.

Perkūnkiemio g.
Gelvonų g.