Šiuo metu garsioji pilaitė yra areštuota – H. Daktaro baudžiamąją bylą nagrinėjantis Klaipėdos apygardos teismas yra nusprendęs laikinąjį nuosavybės teisių apribojimą taikyti ne tik R. Daktarienės, bet ir kaltinamojo motinos Jadvygos Daktarienės turtui.

Teismas mano, kad turtas, kurį savo vardu yra įregistravusi H. Daktaro žmona ir motina, realiai priklauso kaltinamajam, be to, spėjama, jog jis galėjo būti įgytas iš nusikalstamu būdu gautų lėšų.

R. Daktarienė teigia, kad pilaitę Užliedžiuose dar 1989-aisiais įsigijo jos brolis Jonas Ablonskis, kuris vėliau ją ir padovanojo.

Jeigu išnagrinėjus H. Daktaro baudžiamąją bylą pasitvirtins kaltinamajam pateikti kaltinimai, gali būti, kad visas turtas atiteks byloje nukentėjusiaisiais pripažintiems asmenims, be to, jis gali būti konfiskuotas.

Kauno nusikalstamo pasaulio įžymybei bei jo bendrams net keturiolika nukentėjusiųjų yra pareiškę daugiau kaip 8 mln. Lt ieškinį. Teisę pareikšti ieškinį turi ir dar penkiolika nukentėjusiųjų.

Pasak teismo, H. Daktaras „iš esmės turto neturi“, tačiau byloje pakanka duomenų, kurie leidžia pagrįstai manyti, kad visas inkriminuotų nusikalstamų veikų metu galimai gautas lėšas jis galėjo legalizuoti savo sutuoktinės, motinos bei kitų asmenų pagalba, turtą registruodamas jų vardu.

„Nusikalstamas susivienijimas, kuriam vadovavo H. Daktaras, ir buvo įkurtas, kad iš jo būtų galima praturtėti“, - yra sakęs ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Generalinės prokuratūros prokuroras Zdislavas Tuliševskis.

H. Daktaras ir 15 jo bendrų kaltinami itin sunkiais nusikaltimais, įvykdytais 1993 – 2000 metais – nusikalstamo susivienijimo organizavimu, 6 nužudymais, neteisėtu laisvės atėmimu, plėšimais, turto prievartavimais, neteisėtais disponavimais ginklais. Byloje yra apie 20 epizodų, ji nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.