Grasino ir pistoletu, ir peiliu

Kruvinas konfliktas įsižiebė sausio 30-osios naktį klube "Exit". Tą vakarą čia pasilinksminti atėjo tuomet 24 L. S., jo metais vyresnis draugas I. K., bei pastarojo mergina.

Kompanija gėrė viskį, o daugiausiai išgėrė L. S., dirbantis "Geležinio vilko" brigadoje. Netrukus vaikinas neprasilenkė bei pečiais susitrenkė su, kaip teigiama, A. Juodžiu. Vyrai susikivirčijo, o netrukus L. S. sulaukė smūgio į veidą bei pargriuvo.

Draugui į pagalbą suskubo I. K., kuris gindamas draugą smogė A. Juodžiui. Netrukus vyrai pateko į apsaugos rankas, kuri ištempė juos į lauką. I. K. tikina, kad dar spėjo nugirsti, kaip A. Juodis kažkam skambina. Vaikinas bandė užglaisyti situaciją ir prašė nesikviesti pagalbos, tačiau jau buvo per vėlu.

Tuo metu L. S. jau buvo spėjęs nueiti iki Donelaičio ir Maironių gatvių sankryžos, kai jį prisivijo I. K. su drauge. Trijulė grįžo prie klubo ir sėdo į taksi, ketindami važiuoti namo. Tačiau kelią jiems pastojo A. Juodis su A. Butvilu.

Juodis bandė atidaryti taksi duris, tačiau I. K. spėjo jas užrakinti. Tuo tarpu gerokai įkaušęs L. S. pats iššoko iš mašinos ketindamas išsiaiškinti, kad pastojo jiems kelią. Netrukus vaikinas pamatė prie jo artėjantį vyrą ir pirmas jam smogė - tarp vaikinų užvirė muštynės.

I. K. pamatęs, kad draugas jau grumiasi, taip pat išlipo į lauką. Netrukus jis pamatė A. Butvilą, kuris rankose laikė pistoletą ir grasino visus iššaudyti. I. K. bandant konflikto išvengti A. Butvila pistoletą pakeitė peiliu ir puolė I. K.

Netrukus abu vaikinai gulėjo sunkiai sužeisti - I. K. gulėjo su žaizdomis kojoje bei širdies srityje, L. S. buvo pažeisti kepenys. Greitosios pagalbos automobiliais draugai išgabenti į Kauno klinikas, kur buvo skubiai operuoti ir taip pavyko išsaugoti jų gyvybes.

"Sutrikusi" atmintis

Iškart po įvykio L. S. buvo apklaustas ir parodžius A. Juodžio nuotrauką jį apibūdino kaip "labai panašų į užpuoliką", tačiau nė karto nepatvirtino, kad nusikaltimą įvykdė A. Juodis ir A. Butvila.

Teisme L. S. taip pat nuolat painiojosi savo parodymuose motyvuodamas tuo, kad konflikto vakarą išgėrė 3 stiklines po 80 gramų viskio ir jam dėl girtumo sunku atkurti lemtingo vakaro įvykius. Taip pat vaikinas neslėpė, kad po konflikto jį buvo susiradę "tam tikri" žmonės ir siūlė savo pagalbą.
Tačiau L. S. tikina jos atsisakęs.

Tuo tarpu I. K. dar kartą išreiškė įsitikinimą, kad jį sužalojo "kamuoliniai". Nuoseklius bei išsamius parodymus davęs vaikinas tikino, kad jį puolė A. Butvila, o jo draugą - A. Juodis.

I. K. iš kaltinamųjų reikalauja 100 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti. Iki tol savo mėgiamą aplinkos tvarkymo darbą vaikinas buvo priverstas palikti ir imtis mažiau fiziškai sunkaus darbo.

Tuo tarpu L. S. apskritai nepareiškė civilinio ieškinio.

Kaltės nepripažįsta

32 metų kartą jau teistas A. Juodis teisme pareiškė parodymus duosiantis tik po liudininkų apklausos, tačiau atsisakė pripažinti savo kaltę.

Tuo tarpu A. Butvilas piktinosi ir kaltino nukentėjusius melu. Dukart teistas 29 metų A. Butvilas taip pat tikino pirmą kartą gyvenime matantis ir A. Juodį, pravarde Gruzinas.

A. Butvilas tą pačią dieną - sausio 30 - buvo paleistas iš areštinės, kur praleido kelias paras sulaikytas po vagystės.

A. Butvilas tikina, kad paleistas iš, kaip jis pats sakė, KPZ, pasuko namo, vėliau apsilankė pas tėvus. Vėliau vyras tikina laiką leidęs namuose su savo sugyventine, kuri neva dėl neaiškių priežasčių būtent tą naktį išėjo miegoti pas savo tėvus.

Vyras pripažino jau 7 metus neturintis darbo, o jam gyventi esą padėdavę tėvai - jie sūnui ir nuolat valgyti ruošdavo, ir padėdavo sumokėti sąskaitas. Tiesa, byloje yra duomenų, kad "bedarbis" važinėjo prabangiu BMW X5 visureigiu, nors pats A. Butvilas tikino, kad mašinos neturėjo.

Beje, jau anksčiau A. Butvilo telefoninių pokalbių klausęsi pareigūnai užfiksavo, kad sausio 30 dieną vyras skambino medikams ir kliedėjo apie nenumaldomą norą žudyti žmones. Kaip paaiškėjo, kliedesiai vos netapo realybe.