Kauno policijos vyriausiasis komisaras Romualdas Senovaitis toje pat spaudos konferencijoje pridūrė, kad tas pats žudikas ar žudikai gali artimiausiu metu pabandyti padaryti panašų nusikaltimą, pavyzdžiui - pamėginti apiplėšti banką.

Kauno policija po keturių "Senukų" apsaugos darbuotojų nužudymo ėmėsi ypatingų saugumo priemonių mieste.

Kauno s avivaldybės policijos komisaras Algirdas Kaminskas penktadienį popiet susitiko su miesto apsaugų firmų atstovais ir perspėjo apie galimą pavojų.

Prokuroras A. Preikšas sakė, kad dabar tiriamos kelios nusikaltimo versijos, tačiau jų neįvardijo. Apygardos prokuratūroje sudaryta speciali nusikaltimo tyrimo grupė, kuriai vadovauja prokuroras Virginijus Mizaras.

Kaip skelbta, penktadienį Kaune rasti nušauti keturi prekybos centro "Senukai" sandėlių apsaugos darbuotojai.

Nužudytieji - 23 metų Laimis Jasinskas, 65-erių Liudgardas Ksaveras Čerekas, 24-erių Vytas Miliutis ir 53 metų Viktoras Jefremovas - rasti "Senukų" sandėlių teritorijoje Taikos prospekte.

Apsaugos darbuotojai nužudyti šūviais į galvą ir kitas kūno vietas.

Preliminariais duomenimis, sargai nušauti iš 5,6 mm kalibro ginklo. Įvykio vietoje rasta keliolika šovinių tūtelių.

Pagrobti nužudytųjų apsaugos darbuotojų ginklai ir radijo ryšio priemonės - du pistoletai "Sig Sauer" bei lygiavamzdis šautuvas "Mossberg" ir radijo stotelės "Motorola", pranešė VRM atstovė spaudai.

Įkalčių teritorijoje aplink prekybos centro sandėlius ieškojo apie 100 VRM Vidaus tarnybos I-ojo pulko karių.

Preliminariais duomenimis, įsilaužimo žymių sandėliuose nerasta.

Nusikaltimą tiria Kauno prokuratūra ir policija, jiems pagalbon iš Vilniaus nusiųsti VRM Policijos departamento pareigūnai.

"Senukai" yra vienas didžiausių Lietuvoje prekybos tinklų, prekiaujančių įvairiomis statybinėmis medžiagomis, buities įranga ir namų apyvokos reikmenimis.

Žudynės prie "Senukų" sandėlių yra jau trečios šią savaitę Kaune.

Sekmadienį Kaune buvo nušautas 58 metų kaunietis Vladas Naudžius, prekiavęs maisto produktais turgavietėje prie parduotuvės "Iki Girstupis"

Ketvirtadienio naktį netoli savo namų nušautas "Dali" parduotuvių tinklo direktorius 34-erių metų Laimutis Valerta.

Teisėsauga nepraneša apie kokį nors ryšį tarp šių žudynių.

Kaune šiemet per 7 mėnesius iš viso nužudyti 26 žmonės.