Nepaisant gelbėtojų pastangų, visiškai sudegė arčiausiai pastato stovintis 2005 metų gamybos „Škoda Octavia”, kuriuo važinėjo patruliai. Ugnis stipriai apgadino ir šalia stovintį visureigį „Mitsubishi Pajero Sport”, kuriuo naudojosi apylinkių tyrėjai. Tik todėl, kad tąnakt nebuvo didesnio vėjo, o gaisrą budėtojas pastebėjo gana greit, dar šeši kieme stovintys automobiliai nenukentėjo, nors jie irgi buvo aplaistyti degiuoju skysčiu.

"Tai - išpuolis prieš visą policiją. Jeigu jau išdrįstama pasikėsinti į valstybinės institucijos, tiriančios nusikaltimus, turtą, mūsų garbės reikalas - kuo greičiau rasti piktadarius", - sekmadienį kalbėjo policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas.

Jau nekyla abejonių, kad šis nusikaltimas buvo suplanuotas iš anksto, jam buvo kruopščiai pasiruošta.

Po padegimo ant kojų buvo sukelta ne tik visa Kupiškio policija. Iš Panevėžio atskubėjo kriminalinės policijos pareigūnai, ekspertai, kinologas su šunimi.

Tačiau tarnybinis šuo padegėjo pėdsakais vedė neilgai - jie netrukus nutrūko. Nusikaltėlis greičiausiai įsėdo į automobilį.

Analizuojama, ar tai negali būti nusikaltėlių atsakas į kokios nors bylos sėkmingą tyrimą ar bandymas nukreipti pareigūnų dėmesį nuo kitų įvykių. Neatmetama netgi ir tai, kad padegimas Kupiškyje galėjo būti suplanuotas norint pademonstruoti apverktiną visos šalies policijos finansinę būklę ir jos bejėgiškumą prieš nusikaltėlius.