Trys policijos pareigūnai atvyko sulaikyti vyriškio, kuriam įsiteisėjo teismo paskelbtas nuosprendis už įvykdytą vagystę. Nuteistąjį buvo ketinama nuvežti į areštinę ir po to nuvežti į pataisos namus, kur reikėjo atlikti teismo skirtą laisvės atėmimo bausmę.

Vos pamatęs į namus atvykstančius policijos pareigūnus, kieme buvęs 54 metų A.M. griebė, kaip manoma, iš anksto paruoštą degų skystį, tikriausiai - benziną, apsipylė juo ir pasidegė. Pasak policijos, A.M. jokių reikalavimų ar sąlygų jiems atvykstant nekėlė.

Liepsną policininkams pavyko sutramdyti. Gelbėdamas vyriškio gyvybę, rankas apdegė Kėdainių rajono policijos komisariato kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio tyrėjas 39 metų D.G.

Susidegtinti bandęs A.M. buvo nuvežtas į Kėdainių ligoninę. Ten medikams suteikus pagalbą, buvo etapuotas į Kalėjimų departamento prie Teisingumo ministerijos Laisvės atėmimo vietų ligoninę Vilniuje.

Kėdainių rajono policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas BNS sakė, kad nebuvo galima nuspėti, kad A.M. galėtų taip pasielgti. Vyriškis teistas jau buvo ne kartą.