Įpareigojimas būti namuose nuo vakaro iki ryto I.Tiomkinui buvo taikomas nuo sausio 20 dienos šiemet, kai jis lygtinai buvo paleistas iš Vilniaus 2-ųjų pataisos namų.

I.Tiomkinas buvo nuteistas 10 metų kalėjimo už dalyvavimą nusikalstamo susivienijimo "Vilniaus brigada" veikloje ir turto prievartavimą iš verslininko Semiono Dielniko.

Į laisvę jis išėjo kiek daugiau nei metais anksčiau, pataisos namams ir psichologui pateikus puikias nuteistojo charakteristikas. Jomis remdamasis teismas nusprendė, kad I.Tiomkinas toliau gali pasitaisyti ne izoliuotas, o laisvėje, tačiau su tam tikrais apribojimais: jis įpareigotas 4 kartus per mėnesį registruotis pataisos inspekcijoje, nuo 22 val. vakaro iki 6 val. ryto negalėjo išeiti iš namų, lankytis restoranuose, baruose ir kavinėse.

Kol kas pareigūnai neužfiksavo jokių faktų, kad I.Tiomkinas būtų nusižengęs įpareigojimams ir jų nevykdytų.

Remdamasis Pataisos inspekcijos teikimu, Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas panaikino įpareigojimą I.Tiomkinui nuo 22 val. vakaro iki 6 val. ryto būti namuose. Tačiau išvykti leidžiama tik tada, jeigu tai susiję su darbu.

Su šiuo sprendimu nesutiko Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra ir parašė skundą aukštesnės instancijos teismui.

Skundą antradienį išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas jo netenkino ir leido I.Tiomkinui nebūti namuose nuo vakaro ik iryto, jeigu išvykimas iš namų yra susijęs su darbu.

Teismo posėdyje dalyvavęs pats I.Tiomkinas pateikė nemažai pažymų, kad dirba net trijuose darbuose, privalo daug važinėti, dirba ir Latvijoje.

Pareigūnų surinktais duomenimis, Boriso Dekanidzės valdytos "Vilniaus brigados" hierarchijoje I.Tiomkinas užėmė antrąją vietą.

Jis iš gaujos atstovų rinkdavo pinigus į vadinamąjį "obščiaką", disponavo ginklų slaptaviete, dalyvaudavo B.Dekanidzės šaukiamuose pasitarimuose - "strielkose", bausdavo nusikaltusiuos gaujos narius ir kt.

Po žurnalisto Vito Lingio žmogžudystės 1993 metais suėmus Dekanidzę, I.Tiomkinas ilgai slapstėsi užsienyje, vėliau buvo išduotas Lietuvai. Teisiamų žurnalisto žudikų kaltintojams nepavyko įrodyti, kad ir jis prisidėjo organizuojant šį nusikaltimą.

B.Dekanidzei už žurnalisto nužudymo organizavimą buvo įvykdyta mirties bausmė.