Galvės gatvėje esantis verslininko Š.P. namas apiplėštas liepos mėnesį, kai namuose buvo likusi tik jo žmona.

Per pakeliamus garažo vartus į namą patekę trys kaukėti plėšikai pagrasino jai susidorojimu ir privertė atrakinti seifą, po to moteriai surišo rankas ir užlipdė burną lipnia juosta.

Plėšikai iš seifo pagrobė 2 pistoletus, medžioklinį šautuvą, 35 tūkst. litų ir 6 tūkst. eurų. Taip pat išnešė juvelyrinių dirbinių už 44 tūkst. litų, drabužius bei avalynę, peilių kolekciją, 6 dėžes cigarečių "Barclay", nešiojamą kompiuterį ir kitą namuose buvusią techniką.

Iš verslininko garažo buvo pagrobti trys apynaujai automobiliai - visureigiai "Mercedes Benz ML", pagamintas 2000 metais, ir 2003 metų laidos "Nissan Patrol" bei lengvasis automobilis "Mercedes S400", pagamintas 2001 metais.

Įmonės "Vieneri vartai" savininkas, turintis lombardų tinklą Vilniuje ir Kaune, nurodė patyręs 610 tūkst. litų materialinį nuostolį.

Pasak pranešimo spaudai, D.Adamavičius buvo sulaikytas, kai jam verslininkas perdavė reikalautą išpirką už pagrobtus automobilius - 90 tūkst. litų.

Visi trys pagrobti automobiliai rasti Kauno rajone, netoli Mastaičių. Juose rasta ir didžioji dalis pagrobtų daiktų. Nebuvo tik cigarečių ir pinigų.

Pareigūnų duomenimis, D.Adamavičius yra vienas iš Garliavoje ir jos apylinkėse veikiančių nusikaltėlių grupuočių lyderių. Jo nusikalstama veikla susijusi su prabangių automobilių grobimu bei turto prievartavimu.

D.Adomavičius teistas už neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą, anksčiau jam buvo iškeltos baudžiamosios bylos dėl netikrų pinigų ir vertybinių popierių gaminimo bei neteisėto šaudmenų įsigijimo, prieš porą metų jam buvo taikyta Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas, skirti teismo įpareigojimai.

Kauno VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai atlieka tolesnį tyrimą, ieško kitų galėjusių dalyvauti šiame nusikaltime asmenų.

Už didelės vertės turto prievartavimą Baudžiamajame kodekse numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.