Tikrinant gautą informaciją, rugsėjo 9-osios vakarą, MKT pareigūnai sostinės Naujosios Vilnios rajone patikrinimui sustabdė vilkiką „Mercedes Benz 814“. Apžiūros metu paaiškėjo, jog vilkike įrengta slėptuvė – dalis puspriekabės buvo atitverta tentu, imituojančiu puspriekabės sieną. Slėptuvėje pareigūnai rado 55 tūkst. pakelių cigarečių „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 433 tūkst. Lt.

„Mercedes Benz 814“ vairuotojas, Lietuvos pilietis D. P. po apklausos buvo paleistas. MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dar didesnė cigarečių kontrabandos siunta buvo sulaikyta šeštadienio vakarą Marijampolėje. Čia, vienos uždarosios akcinės bendrovės, užsiimančios žemės ūkio technikos prekyba, transporto ir sandėliavimo paslaugomis, teritorijoje buvo pastebėti šeši Baltarusijos piliečiai.

Pastarieji iš traukinio vagono į šalia stovėjusį vilkiką DAF perkrovinėjo dėžes su cigaretėmis. Muitinės kriminalistams patikrinus vagoną, jame, po medžio drožlių krovinių, aptiktos cigaretės „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pareigūnams patikrinus dar vieną ten pat buvusį vagoną, stambi cigarečių kontrabandos siunta, taip pat užmaskuota medžio drožlėmis buvo aptikta ir jame.

Iš viso abiejuose vagonuose ir krovininiame vilkike, preliminariais duomenimis, sulaikytas įspūdingas kiekis 430 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų. Jų vertė – 3 mln. 126 tūkst. Lt.

Ten pat sulaikyti ir šeši Baltarusijos piliečiai – A. A., S. F., I. S, D. Z., S. I ir S. B. MKT pareigūnai sulaikė ir minėtos uždarosios akcinės bendrovės direktorių L. B.

Pirmadienį Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu visi Baltarusijos piliečiai buvo suimti trims mėnesiams.

Bendra praėjusį savaitgalį MKT pareigūnų sulaikytų nelegalių rūkalų vertė – 3 mln. 559 tūkst. Lt.