Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai netoli Varėnos rajono kelio Varėna – Dubičiai sulaikė du asmenis. Jie įtariami ką tik perėję sieną iš Baltarusijos ties Jasauskų kaimu.

Sulaikymo metu pažeidėjai nesipriešino, tačiau bandė išmesti turėtus Gruzijos piliečių pasus. Įtariama, kad tai 26-erių ir 46-erių šios šalies piliečiai. Pas vieną iš jų Varėnos pasieniečiai dar rado, įtariama, suklastotą prancūzišką asmens tapatybės kortelę.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.

Dar du gruzinus sulaikė VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai bendradarbiaudami su kolegomis Baltarusijos pasieniečiais.

Abu sulaikytieji, įtariama, į Lietuvą iš Baltarusijos pateko ties Vilniaus rajono Bikiškių kaimu. Juos sulaikyti padėjo tarnybinis VSAT vokiečių aviganis Kidi. Vienas sulaikytųjų turėjo 26-erių Gruzijos piliečio pasą, kitas prisistatė 21-erių šios šalies piliečiu.

Abu jie uždaryti į areštinę, o VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vokiečių aviganis Kidi pasižymėjo ir tą pačią dieną padėdamas sulaikyti tris Afganistano piliečiais prisistačiusius vyrus, įtariama, sieną iš Baltarusijos neteisėtai perėjusius Vilniaus rajono Pukštėnų kaimo prieigose.

Šį ruožą saugantys VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai čia aptiko iš kaimyninės šalies per sieną vedančius pėdsakus ir netrukus sulaikė tris vyrus. Jie dokumentų neturėjo. Vienas jų prisistatė 21-erių, kiti du – 23-ejų afganistaniečiais.

Dėl neteisėto sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinėje vyksta ikiteisminis tyrimas. Sulaikyti užsieniečiai laiką leidžia areštinėje.

Septynis įtariamus sienos pažeidėjus gruzinus VSAT pareigūnai sulaikė ir antradienį. Iš viso šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė 274 neteisėtai šalies sieną bandžiusius kirsti asmenis. Daugiausiai jų sulaikyta pasienyje su Baltarusija – 188.

Beje, ir šios šalies pasieniečiai kone kasdien savo pusėje sulaiko asmenų, bandančių neteisėtai pereiti į Lietuvą. Štai trečiadienį Baltarusijos sienos apsaugos pareigūnai pranešė, kad per praėjusią parą Smorgonių grupės, saugančios sieną su Lietuvą, pasieniečiai sulaikė net 13 asmenų. Šie gruzinai, įtariama, bandė neteisėtai patekti į Lietuvą.