Viešosios tvarkos pažeidimu, žiauriu elgesiu su gyvūnu ir fizinio skausmo sukėlimu kaltinamą D. Nikiforovą suimti pasiūlė byloje valstybinį kaltinimą palaikanti Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Ligita Valentukevičienė.

Pasak jos, kaltinamajam ikiteisminio tyrimo metu buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, tačiau į teismą jį turėję atvesdinti Kauno policijos pareigūnai namuose nesurado, o telefonu sužinojo, kad vyras yra išvykęs.

Teisėja Regina Gudienė prokurorės prašymą patenkino – D. Nikiforovas yra kaltinamas kelių nusikalstamų veikų padarymu, už kurias yra numatyta griežtesnė nei vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, be to, jis nevykdė jam paskirto įsipareigojimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ir dėl nenurodytos priežasties neatvyko į posėdį, apie kurio datą ir laiką žinojo iš policijos pareigūnų.

„Teismas mano, kad kaltinamasis sąmoningai vengia atvykti į teismą, todėl nusprendžia skelbti jo paiešką ir paskirti suėmimą“, – į baudžiamąją bylą susirinkusiems proceso dalyviams paskelbė teisėja R. Gudienė.

Jos teigimu, sulaikytas D. Nikiforovas bus pristatytas į teismą, o tada bus sprendžiama, ar pagrįstai yra skirtas suėmimas ir ar būtina jį pratęsti.

D. Nikiforovas į jam iškeltos baudžiamosios bylos nagrinėjimą neatvyko jau antrą kartą – birželį teismas nusprendė jį atvesdinti. Tiesa, pareigūnai teismo įpareigojimo negalėjo vykdyti – kaltinamojo nepavyko rasti namuose.

Bylos duomenimis, šiuo metu Kaune gyvenantis D. Nikiforovas praėjusių metų balandžio 14-ąją, apie 12 val. Vilniuje, Antakalnio mikrorajone, prie veterinarijos kliniką be jokios priežasties užpuolė į lauką pasivaikščioti vienos merginos išvestą vilkšunį, kurį ėmė smaugti ir grasino nužudyti.

Kai sumuštą gyvūną šeimininkė nuvedė į kliniką, į čia atėjęs D. Nikiforovas užsipuolė savo augintinį gynusią šeimininkę, kurią taip pat ėmė smaugti bei grasino nužudyti, o nuo čia dirbančio veterinarijos gydytojo nuplėšė chalatą.

Vyras buvo sutramdytas tik tuomet, kai į veterinarijos gydyklą atvyko policijos pareigūnai.

Savo agresijos poelgio D. Nikiforovas pareigūnams taip ir negalėjo paaiškinti, tik prisipažino, kad nemėgsta šunų.

Tai jau antroji D. Nikiforovui iškelta baudžiamoji byla – šiais metais niekur nedirbančiam vyrui Kauno miesto apylinkės teismas už viešosios tvarkos pažeidimą skyrė 6 MGL (780 Lt) baudą.

Apkaltinamąjį nuosprendį kaunietis išgirdo po įvykio, kai gatvėje taip pat be jokios priežasties užpuolė žmonių pasivaikščioti išvestą šunį. Jį D. Nikiforovas taip pat smaugė ir grasino, kad užmuš.