Bylos duomenimis, uteniškio vairuojamą automobilį „Volkswagen Passat“ policijos pareigūnai sustabdė birželio 24-ąją, apie 11.40 val., Utenoje, Aukštakalnio g. Į pareigūnų tarnybinį automobilį atsisėdęs vairuotojas iš karto sukėlė įtarimų – nuo jo sklido alkoholio kvapas.

„Jam buvo pasiūlyta pasitikrinti girtumą alkotesteriu, bet jis atsisakė ir tuo metu pradėjo skambinti savo mobiliuoju telefonu, – pasakojo vienas pareigūnų. – Vairuotojas prašė jo nebausti, sakė, kad turi daug gerų pažįstamų, kurie gali jam padėti išvengti atsakomybės. Kalbėdamas telefonu prašė pagalbos, po to išsiėmė iš piniginės 20 Lt vieną kupiūrą ir ją padėjo tarp priekinių tarnybinio automobilio sėdynių, prie bėgių perjungimo svirties, kuri nukrito ant automobilio grindų, vairuotojo pusėje“.

Policininkas tikino, kad vairuotojas buvo įspėtas, kad už pareigūnų papirkimą ir bandymą juos papirkti yra numatyta baudžiamoji atsakomybė, tačiau į tai jis nereagavo.

„Jis sakė, kad dabar daugiau pinigų neturi, atsilygins vėliau“, – kalbėjo pareigūnas.

Apie kyšį kelių policininkai pranešė policijos komisariato budėtojams, kurie į įvykio vietą išsiuntė operatyvinę pareigūnų grupę.

Tada kyšį davusiam vairuotojui alkotesteriu buvo nustatytas 2,29 promilių (vidutinis) girtumo laipsnis.

Baudžiamojon patrauktas vyras nesutiko su jam pareikštais kaltinimais ir tikino, kad kyšio net neketino duoti pareigūnams – esą suprato, jog atsakomybės negalės išvengti.

„Pinigai iškrito iš mano kišenės, kai pareigūnams daviau vairuotojo pažymėjimą“, – teisinosi vairuotojas.

Tokia kaltinamojo versija neįtikino teismo, kuris konstatavo, kad vairuotojas, padėdamas 20 Lt kupiūrą, ir siekdamas neteisėtos pareigūnų veikos vykdant įgaliojimus – kad jie nesurašytų administracinio teisės pažeidimo protokolo, papirko valstybės tarnautoją.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į kaltinamąjį sunkinančią aplinkybę – veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir ši aplinkybė turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Teismo skirtą 650 Lt baudą nuteistasis turės sumokėti per 2 mėnesius.