Sulaikytieji teisėsaugininkams pakliuvo trečią kartą. Keturiems iš jų Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu yra paskirta trijų metų laisvės atėmimo bausmė. Šio teismo nuosprendį jie apskundė LR Aukščiausiajam teismui. Šiuo metu laukiama teismo sprendimo.

Grupuotė vogė „Mercedes Benz“, „VW“, „Audi“ ir „BMW“ markės automobilius, reikalavo jų išpirkų. Per dieną pagrobdavo 2 - 3 automobilius.

Trys iš sulaikytųjų rugpjūčio 4 d. Saulėtekio alėjoje pagrobė automobilį „BMW 316“. Sostinės kriminalistai išaiškino šį nusikaltimą bei pateikė minėtiems asmenims įtarimus ir dėl kitų automobilių vagysčių. Pagrobtas automobilis rastas Vilniaus senamiestyje esančiame garaže.

Kiti keturi gaujos nariai rugpjūčio 5 d.. Asanavičiūtės gatvėje užpuolė 33 metų vilnietę, jėga įsodino moterį į „Fiat Bruno“ automobilį, nuvežė į mišką, sumušė ir atėmė iš jos 4 050 litų, dokumentus bei automobilio raktelius. Vėliau grįžo į L. Asanavičiūtės gatvę ir pagrobė moteriai priklausantį automobilį „Audi 80“. Automobilis rastas Karoliniškių mikrorajone.

Atlikus kratas, rasta radijo stotis, skeuojanti policijos kanalus, visrakčių, automobilių dokumentų, antrankių.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Sostinės policijos viršininkas Erikas Kaliačius teigė, kad šiemet sostinėje jau išaiškintos devynios grupuotės, užsiimančios autotransporto priemonių vagystėmis.