Teisėjas Mindaugas Klemenis pabrėžė, kad darydama nusikaltimus pensijų kaupimo bendrovės atstovė suvokė pavojingą nusikalstamų veikų pobūdį, numatė, jog dėl jos veikimo gali atsirasti Baudžiamajame kodekse numatyti padariniai, ir jų norėjo.

Tiesa, teismas baudą moteriai leido sumokėti per 6 mėnesius – nuteistoji skundėsi sunkia materialine padėtimi.

Bylos duomenimis, šiuo metu vienoje bendrovėje buhaltere dirbanti mažeikiškė suklastojo pensijų kaupimo sutartis dėl valstybinio socialinio draudimo įmokos dalies kaupimo, kai nurodė, kad penkios moterys sutinka pakeisti pensijų kaupimo fondą.

Moteris už penkias mažeikiškes pasirašė sutartyse, be to, įrašė jų asmens duomenis, nors gyventojos net neketino keisti pensijų kaupimo fondų.

Pensijų kaupimo sutartys buvo pateiktos bendrovei „MP Pension Funds Baltic“ Mažeikių grupei.

Tyrėjų apklausta moteris pripažino savo kaltę ir aiškino, kad dirbdama vienoje bendrovėje buhaltere pasiėmė penkių darbuotojų pasų kopijas.

„Vėliau, kai šioje bendrovėje nebedirbau, paskambinau moterims ir pasiūliau pereiti į „MP Pension Funds Baltic“ bendrovę, bet jos atsisakė, – ikiteisminio tyrimo metu pasakojo moteris. – Tada sugalvojau užpildyti sutartis jų vardais bei už jas pasirašyti. Jas nunešiau į pensijų kaupimo bendrovės biurą“.

Paaiškėjo, kad mažeikiškė suklastojo ir savo motinos pensijų kaupimo sutartį.

„Labai nuoširdžiai gailiuosi, kad šitaip neapgalvotai pasielgiau – nežinau, kodėl taip sugalvojau, bet vėliau jaučiausi kalta ir pati pranešiau „MP Pension Funds Baltic“ bendrovei“, – teigė moteris.

Ikiteisminį tyrimą atlikusių prokurorų ji prašė bylą baigti baudžiamuoju įsakymu.

„Sutinku sumokėti baudą, nes tikrai nuoširdžiai gailiuosi ir nenoriu, kad vyktų teismas ir būtų be reikalo aukojamas jos ir kitų žmonių laikas“, – teigė mažeikiškė.

Bylos duomenimis, mažeikiškė klientus ketino pervilioti iš „Swedbanko“ ir „Avivos“.