Rugpjūčio 7-osios naktį 2.47 val. Bendrojo pagalbos centro telefonu paskambinęs pilietis pranešė, kad Širvintose, Plento gatvėje stovinčiame policijos automobilyje „Škoda“ sėdintis uniformuotas pareigūnas yra neblaivus ir „kabinėjasi prie praeivių“.

Netrukus policijos pareigūnui skirtus kaltinimus pranešėjas pakartojo dar kartą, paskambinęs į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyrių. Su vyriškiu telefonu bendraujantiems pareigūnams jo kalba pasirodė nerišli – skambintojas ir neneigė esąs neblaivus.

Ištyrus pranešimą paaiškėjo, kad pranešėjas keliavo automobiliu „Nissan Micra“, kurio vairuotoją apšmeižtieji pareigūnai ką tik buvo sustabdę ir nubaudę už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Keleivio vietoje sėdėjęs vyriškis buvo neblaivus, elgėsi labai išsaukiančiai ir įžūliai, todėl buvo sudrausmintas. „Keršydamas“ nepatenkintas vyriškis paskambino į Vilnių ir pranešė apie neva neblaivų pareigūną. Patikrinus apkaltintojo pareigūno ir jo porininko blaivumą, alkoholio matuoklis parodė 0,00 promilės.

Už melagingą pranešimą vyriškiui gresia atsakomybė pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą: „Žinomai melagingas priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimas užtraukia baudą nuo 300 iki 600 litų arba administracinį areštą iki 30 parų“.