Anot Prahos nepaprastųjų situacijų departamento, per sprogimą judrioje parduotuvių gatvėje sužeista 18 žmonių, įskaitant vieną vaiką. Keturių sužeistųjų būklė yra rimta, o likusiems medicinos pagalba buvo suteikta įvykio vietoje.

"Tai nebuvo teroristinis išpuolis, tai nebuvo bomba", - žurnalistams netoli sprogimo vietos pasakė Prahos mero pavaduotojas Rudolfas Blazekas.

Šiltą ir saulėtą sekmadienio popietę pėsčiųjų zonoje, netoli kurios yra garsioji Vaclavo aikštė, vaikštinėjo tūkstančiai turistų. Būtent jie sudaro didžiąją nukentėjusiųjų grupę. Kol kas žinoma, kad tarp sužeistųjų yra mažiausiai du Didžiosios Britanijos piliečiai, taip pat yra airių ir amerikiečių.

Vicemero teigimu, sprogimas nugriaudėjo prie lošimo namų. Gali būti, kad kažkas mėgino apvogti šarvuotą apsaugos automobilį, stovėjusį prie izraeliečių kontroliuojamo "Royal Casino". R. Blazekas pastebėjo, kad granata būtų padariusi daug daugiau žalos, jeigu nebūtų nuriedėjusi po stovėjusiu JAV registruotu visureigiu automobiliu.

Liudininkai nurodo, kad sprogimas beveik nepadarė žalos aplinkiniams pastatams.

Įvykio vietoje apsilankė šalies ministras pirmininkas Stanislavas Grosas, kuris pareiškė, jog "gyventojams reikia suprasti, kad tai buvo su nusikaltėlių pasauliu susijęs nusikalstamas aktas".

Čekijos policijai jau prieš kelis mėnesius buvo paskelbta padidinta parengtis, būgštaujant, kad šalis gali atsidurti teroristų taikiklyje.

Čekija nuo 1999 metų priklauso Šiaurės Atlanto sutarties organizacijai (NATO). Ši buvusi komunistinė valstybė yra į Iraką nusiuntusi apie 90 savo kariškių.