Vienas užpuolikų vėliau žuvo per šį smurto protrūkį Kašgaro mieste. Šį mėnesį tai jau antras išpuolis Sindziange, kur uigūrai, daugiausia - musulmonai, yra nepatenkinti Pekino valdymu.

Kinijos šiaurės vakaruose esančio Sindziango regiono vyriausybės atstovė Hou Hanmin žurnalistams sakė, kad abu užpuolikai buvo uigūrai, ir pridūrė, kad tas įtariamasis, kuris liko gyvas, yra sulaikytas.

Kaip rašoma regiono vyriausybės interneto svetainėje tianshannet.com, du įtariamieji užgrobė sunkvežimį, kuris laukė prie šviesoforo Kašgaro maisto turguje. Kašgaras, senovinis Šilko kelio miestas, yra netoli sienos su Kirgizija.

Užpuolikai nužudė vairuotoją, sunkvežimiu rėžėsi į praeivius ant šaligatvio, o tada išlipo ir nesirinkdami aukų ėmė badyti žmones peiliais. Jiems mirtinai subadžius šešis praeivius, minia užpuolė juos pačius ir vieną jų nužudė.

Tai dar vienas smurto proveržis Sindziange - didžiuliame aridiniame regione, kuris yra turtingas naudingųjų iškasenų ir ribojasi su centrine Azija. Sindziange, kurį jau seniai vargina periodiniai neramumai, gyvena daugiau kaip 8 mln. tiurkų kalba kalbančių uigūrų.

Anksčiau šį mėnesį daugiau kaip 20 žmonių žuvo per susirėmimą su policija atokiame rajone esančiame Hotano mieste.