Šiaulių apskrities policija praneša, kad UAB „Neste Lietuva“ įgaliotasis atstovas Šiauliuose pastebėjo bendrovei gana naudingą, tačiau įtarimą sukėlusį reiškinį – vieną liepos savaitgalį stebinančiai išaugo degalų pardavimas bendrovei priklausančiose Šiaulių savitarnos degalinėse. Jų buvo parduota per 15 tonų. Tokio neįprasto kiekio degalų per pusantros paros dar niekada nebuvo parduota. Buvo nustatyta, kad per 173 kartus buvo įpilta dyzelino ir benzino už 85 350 litų ir už tai atsiskaityta viena ir ta pačia mokėjimo kortele, išduota vieno Olandijos banko.

Bendrovė, susisiekusi su degalinių apsaugą vykdančios firmos „G4S Lietuva“ atstovais, nutarė išsiaiškinti, kas gi čia toks, pretenduojantis į dyzelino karaliaus nominaciją, ir surengė pasalą.

Liepos 24-ąją po 14 val. į vieną „Neste Lietuva“ degalinę Šiauliuose įvažiavo merginos vairuojamas „Renault Megane Scenic“ su priekaba, kurioje buvo keturios dviejų šimtų litrų statinės. Kai iš automobilio iššokęs jaunuolis vieną jų pripildė degalų, saugos firmos darbuotojai jaunuolius sulaikė ir perdavė policijos pareigūnams.

Sulaikytieji – tai 21 metų Joniškio rajono gyventojas T. T. ir 29-erių to paties rajono gyventoja L. G. Su savimi jie turėjo tą stebuklingąją banko mokėjimo kortelę, kuria iš neišsenkančios sąskaitos buvo mokėta už kurą „Neste“ degalinėse. Tik, bėda, kad kortelė nepriklausė nė vienam jų. Nustatyta, kad jos savininkas yra 25-erių metų kaunietis R. P., kurio biografiją puošia du teistumai už vagystes ir vienas – už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis.

Vyras pareigūnus patikino, kad tai tikrai jo kortelė, kurią davė savo pažįstamų pažįstamam T. T. ir pateikė jos įsigijimo dokumentus. Pareigūnams jis aiškino, kad sąskaitoje turįs daug pinigų, nes Olandijoje tris mėnesius dirbęs fabrike. Žinoma, keista istorija, kad tiek daug pinigų galima uždirbti per tokį trumpą laiką ir dar keisčiau, kad jais naudotis leidžiama menkai pažįstamam asmeniui.

Tyrimo metu nustatyta dar daugiau keistenybių. Pasirodo, joniškietis degalinėse įsigytus degalus pardavinėjo pigiau, negu pats mokėjo degalinei – po tris litus už litrą. O pardavinėjo jis labai įdomiu būdu. Ir vėl čia figūruoja pažįstamų pažįstami, per kuriuos joniškietis susirasdavo norinčiųjų įsigyti pigesnio automobilių kuro, su jais, apsirūpinusiais įvairaus dydžio talpomis, jų transporto priemonėmis atvažiuodavo į degalinę, įpildavo dyzelino ar benzino, atsiskaitydavo kortele, o iš pirkėjo paimdavo grynuosius pinigus, tik daug mažiau, negu pats sumokėdavo.

Kad čia vyko nusikalstami procesai, pareigūnai net neabejoja. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, vienas įtariamųjų - R. P. - mėnesiui suimtas. Pareigūnai sieks išsiaiškinti kauniečio pinigų kilmę ir kur yra pinigai, gauti už degalų perpardavimą. Šiuo metu laukiama atsakymo iš Olandijos banko. Neatmetama versija, kad jis šioje istorijoje gali būti nukentėjusiuoju.