Klaipėdos apylinkės teismas penktadienį leido ilgesniam laikui suimti klaipėdietį A. Gukalionoką, maždaug prieš porą savaičių Šiauliuose sulaikytą su vogta mašina. Jis vairavo klaipėdiečio liberalcenteristo Aido Palubinkso visureigį "Mitsubishi Pajero". Ši mašina liepos pradžioje dingo iš uostamiestyje Vilniaus plente esančios degalinės teritorijos, kur prieš kelias dienas buvo palikta.

Maždaug 5 metų senumo automobilyje buvo įrengta apsaugos signalizacija, ji apdrausta. Tąkart vagyste įtariamas A. Gukalionokas dviem parom buvo uždarytas į areštinę, tačiau vėliau paleistas į laisvę. Savo kaltės jis neneigė.

Tačiau, anot Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato atstovo spaudai Albino Strumylos, tuo istorija nesibaigė. A. Gukalionokas pradėjo terorizuoti politiką, kad šis pakeistų savo parodymus ir sumažintų mašinos vertę. Taip jis elgėsi dėl to, kad visureigis buvo įvertintas didele suma, o tokiu atveju ir vagystė imama vertinti kaip sunkus nusikaltimas.

Politikui pasiskundus policijai, pareigūnai klaipėdietį A. Gukalionoką sulaikė ir paprašė teismo leidimo jį suimti. Teismas prašymą patenkino ir leido įkalinti jį du mėnesius.