Kaip ketvirtadienį informavo Skotland Jardas, buvęs Dianos jojimo mokytojas sulaikytas trečiadienio vakarą viename Londono barų. Į nuovadą nuvežta ir jo palydovė, televizijos laidų vedėja Alison Bell (Elison Bel). Ji kaltinama parūpinusi J.Hewittui kokaino. A. Bell yra buvusi britų princo Edvardo, jaunesniojo karalienės sūnaus, draugė.

Liudytojų teigimu, J.Hewittas bare Čelsio rajone buvo suimtas visiškai girtas. Dėl to pareigūnams jį pavyko apklausti tik ketvirtadienį. Persijos įlankos karo veteranas naktį praleido išblaivinimo kameroje. Po pietų jis paleistas už užstatą.

J.Hewittas nuo 1987 iki 1992 metų palaikė meilės ryšius su Diana. Princesė tai patvirtino savo interviu televizijai 1995-aisiais. J.Hewittas nuolat prisiekinėjo nesąs princo Hario tėvas, kaip tai buvo kartais teigiama. Britų karališkųjų rūmų žinovai taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad jis su Diana susipažino tik po Hario gimimo.

Dar Dianai esant gyvai J. Hewittas pradėjo krautis kapitalą iš jų santykių, pradžioje duodamas interviu TV, vėliau parašydamas knygą. Praėjusiais metais jis paskelbė norįs parduoti princesės meilės laiškus. Bulvarinė žiniasklaida tada išvadino J. Hewittą "šunsnukiu" ir "žiurke".

Jis pats vėliau prisipažino, jog jį graužia sąžinė taip be skrupulų pasinaudojus afera.