Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų kovo 31 d. Kėdainių rajono Svilių miške du jauni kėdainiečiai, veikdami kaip bendrininkai, buvo atėmę laisvę vienam jaunuoliui, jį mušė ir grasino su juo susidoroti. Padavę kastuvą įsakė išsikasti sau duobę, žemino jo orumą – liepė bučiuoti vieno bendrininkų batą ir sakyti, kad nukentėjusysis yra skolingas dešimt tūkstančių litų. Egzekuciją filmavo mobiliuoju telefonu ir grasino orumą žeminančius vaizdus paviešinti internete. Turto prievartautojai, smurto veiksmais siekę įbauginti vaikiną, reikalavo perduoti jiems 10 tūkstančių litų.

Balandžio 4 d. tie patys turto prievartavimo bendrininkai, vėl grasindami panaudoti fizinį smurtą, vertė jaunuolį paimti 2 tūkstančių litų paskolą ir atiduoti jiems.

Tą pačią dieną po pietų smurtautojai, sumušę vaikiną gumine lazda, pareikalavo perduoti jiems 5 tūkstančius litų. Kadangi nukentėjusysis tiek pinigų neturėjo, atėmė 600 litų vertės magnetolą ir garso kolonėles.
Kėdainietis Ž. D. taip pat kaltinamas įsibrovęs į butą ir pagrobęs 2500 litų vertės kompiuterį, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai, tyrimą kontroliavo, organizavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – suėmimai.

Įstatymas tam, kas prievartaudamas turtą panaudojo fizinį smurtą, atėmė asmeniui laisvę, sunaikino ar sugadino jo turtą arba kitokiu būdu padarė jam didelės turtinės žalos, numato laisvės atėmimo bausmę iki 8 metų.