27 metų K. Aboagye už grotų laikomas jau 5 mėnesius – tiek laiko prireikė, kol jam iškeltą bylą pradėjo nagrinėti teismas. Savo kaltę nuo pat tyrimo pradžios pripažinęs nigerietis neslėpė, kad taip tikisi sulaukti švelnesnės bausmės.

Policijos pareigūnai K. Aboagye sulaikė vasario 10-ąją Trakų rajone, Lentvario miestelyje. Policijos tyrėjas Marius Andriukonis teisme pasakojo, kad buvo gauta informacijos, jog galimai su suklastotais dokumentais viename Geležinkelio g. daugiabučių gyvena užsieniečiai.

Į nurodytą butą atvykę pareigūnai aptiko du juodaodžius.

„Vienas jų pateikė leidimą gyventi Lietuvoje ir M. Romerio universiteto studento pažymėjimą, o kitas asmuo – Italijos asmens tapatybės kortelę, leidimą gyventi Italijoje ir užsieniečio kelionės dokumentą. Mums iš karto kilo įtarimų, kad dokumentai yra suklastoti, todėl išsikvietėme ekspertą“, – teisme pasakojo pareigūnas.

M. Andriukonis teigė, kad netrukus atvykęs ir dokumentus apžiūrėjęs ekspertas nuogastavimus patvirtino. „Tada pradėjome ikiteisminį tyrimą ir namuose atlikome kratą, norėdami patikrinti, ar nėra daugiau suklastotų dokumentų“, – sakė jis.

Apžiūrint butą virtuvėje kartoninėje kiaušinių dėžutėje buvo aptikti keturi paketai su baltos spalvos milteliais.

„K. Aboagye iš karto prisipažino, kad tai narkotinė medžiaga – kokainas, kurį jis turėjo išgabenti į Vakarų Europą“, – kalbėjo policijos tyrėjas.

Pasak pareigūno, kaltės dėl narkotikų laikymo neneigęs K. Aboagye visiškai kitaip kalbėjo apie dokumentus. „Jis sakė, kad dokumentus gavo teisėtai“, – tikino M. Andriukonis.

Teismas K. Aboagye ketina apklausti tik spalį vyksiančiame posėdyje, nes tuomet turėtų liudyti ir dar vienas pareigūnas. Nors Nigerijos pilietis supranta, kad už narkotikų laikymą jam gresia labai griežta bausmė, tačiau viliasi, jog greitai išeis į laisvę.

„Noriu pradėti normalų gyvenimą, susirasti darbą, anksčiau bandžiau įsidarbinti Švedijoje ir Norvegijoje, tad paleistas į laisvę išvažiuočiau į Norvegiją – ten didesnės galimybės susirasti darbą“, – teisme atviravo užsienietis.

Jis taip pat tikino, kad į Lietuvą atvyko sausio 1-ąją, niekur nedirbo, nes turėjo santaupų. K. Aboagye patikino, kad butą Lentvaryje, kur buvo sulaikytas, nuomojosi kartu su draugais.

Jeigu teismas patvirtins kaltinimus, K. Aboagye gresia laisvės atėmimo dvejų iki aštuonerių metų bausmė.