32 metų Tatsuya Ichihashi (Tacuja Ičikašis), kuris po 2007 metais įvykdyto nusikaltimo daugiau nei pustrečių metų slapstėsi nuo teisėsaugos ir pasidarė plastinę operaciją, kad nebūtų sučiuptas, prisipažino išžaginęs savo anglų kalbos mokytoją, tačiau tvirtino nužudęs ją netyčia.

Prokurorai reikalavo, kad T.Ichihashi visą likusį gyvenimą praleistų už grotų. L.A.Hawker tėvas Billas anksčiau ragino Čibos apygardos teismą nerodyti "jokio gailesčio" ir reikalavo mirties bausmės, kuri paprastai skiriama už kelių žmonių nužudymą.

L.A.Hawker tėvai dalyvavo T.Ichihashi procese, kuris vyko liepos 4-12 dienomis Čibos teisme, ir davė jame parodymus.

Jų dukra Lindsay, gimusi viename kaime netoli Anglijos centrinėje dalyje esančio Koventrio miesto, buvo nužudyta būdama 22 metų. Jos apnuogintas lavonas surištomis rankomis ir kojomis buvo rastas smėlio pripiltoje vonioje T.Ichihashi buto balkone.

Autopsija parodė, kad mergina mirė uždususi, o prokurorai mano, kad T.Ichihashi ją pasmaugė po išžaginimo.

Kaltinamasis pasakojo, kad išžaginęs savo mokytoją surišo ir kalbėjosi su ja kelias valandas, prašydamas atleisti. Vyras teigė, kad mergina užduso, kai jis uždengė burną savo aukai, kad ši nesišauktų pagalbos, tačiau tvirtino nenorėjęs jos nužudyti.

Po šio nusikaltimo T.Ichihashi pabėgo iš namų ir dirbo atsitiktinius darbus tarp Aomorio miesto Japonijos šiaurėje ir Okinavos salos toli pietuose.

Už sutaupytus pinigus jis pasidarė kosmetinę operaciją, pakeisdamas akių vokų ir nosies formą, taip pat pašalinęs vieną veido apgamą, kad jo neatpažintų ir nesučiuptų policija.

T.Ichihashi, kurio nuotrauka kabojo daugelyje Japonijos policijos skyrių ir valstybinių institucijų, buvo sugautas 2009 metų lapkritį, kai vienas liudininkas pranešė pastebėjęs jį keltų terminale, įtariamajam mėginant išplaukti į Okinavą.

Vyras parašė knygą "Iki arešto" (Until the Arrest) apie savo gyvenimą slapstantis, o už ją gautą pelną skyrė L.A.Hawker šeimai, tačiau artimieji šio pasiūlymo atsisakė.